יש טרנדים שבאים והולכים, מסעדות נפתחות ונסגרות, אך המטבח האיטלקי הוא ללא ספק האהוב ביותר על הסועד הישראלי. עם השנים חלו בו שינויים, התווספו חידושים, אך עדיין הוא המטבח המבוקש ביותר בארץ. מתעורר חשק לריזוטו - ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות איטלקיות מומלצות מרחבי הארץ
התאריך 25.10 כבר לא מעט זמן הפך להיות תאריך מיוחד עבור רבים ברחבי העולם- יום הפסטה הבינלאומי!
20 למרץ- היום בו מציינים את יום הרביולי הבינלאומי! אז איפה אוכלים את הרביולי הכי טעים?
למקרה שפספסתם, יום הפסטה הרשמי מתקרב בצעדי ענק ויתקיים ביום שישי הקרוב - והנה ארבעה מקומות מעולים לחגוג אותו.
קופצים לאיטליה באמצע היום. לה רפובליקה די רונימוטי היא פנינה איטלקית אורבנית בלב תל אביב, המציעה אוכל מקומי, אותנטי, עונתי וטרי, השואב השראה מהמסורת האיטלקית העשירה. אם הגעתם, כדאי לכם להציץ על הג'רדינו - הגינה המטופחת של המסעדה, שצוות המקום זורע, שותל וקוטף ממנה מידי יום חומרי גלם טריים עבור המנות המוגשות לסועדים. מי מצטרף לצהריים?
"הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל..." קרין אביב חוזרת שוב ללה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב, האיטלקית שמציעה אוכל לא יומרני אך מדויק להפליא, מנות מצוינות ובלי הרבה רעש וצלצולים
"על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא..." גיל ח' עמית מגלה את סוד ההצלחה של לה רפובליקה די רונימוטי שבתל אביב: אווירה אורבנית, אוכל מקומי עונתי בהשראה איטלקית, שירות מוקפד וכמובן את ה-ג'רדינו
"היום זו צלחת מלאה "ברבונים", מהדורה מוגדלת ובשרנית יותר של הברבוניות, והם עשויים בפשטות, באופן שמדגיש את טריותם וטעמם הטבעי. הדגים אפויים בתנור לבנים עם פרוסות לימון ורבעי שומר שמוסיפים להם טעם אניסי מיוחד, ומוגשים עם פטרוזיליה ופלפלים שרופים..." שפרה צח, לה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
חג האהבה העברי מביא איתו הרבה לבן, שמחה, רומנטיקה וטוהר. החג אומנם ותיק ועתיק, בו בנות ישראל נהגו לצאת אל הכרמים לבושות בלבן, ולתת את ליבן לבנים אך כיום הזמנים השתנו, הכרמים אינם קרובים – קל בהרבה פשוט לשתות יין ולאכול במסעדה. קבלו המלצה למסעדות שף המתאימות לזוגות האוהבים בט"ו באב או לכל יום אחר במהלך השנה
"מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית..." קרין אביב התמוגגה מהאוכל האיטלקי המוגש בלה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
ברחוב מאזה בתל אביב, לה רפובליקה די רונימוטי מציעה ארוחה עסקית: עם יחס אישי וחומרי גלם מוקפדים (כולל גבינה בייצור עצמי וירקות מהגינה האורגנית), אוכל איטלקי למשעי וטירמיסו שאסור לפספס
פרפה קרמל עם אגוזים מסוכרים, קרם-שניט חיפאי, עוגיית אוראו עם קרם ליים - גם בשבילכם הארוחה היא רק תירוץ? הבאנו לכם קינוחים מעולים ממסעדות בתל אביב. שווה כל טעימה, בהבטחה
שפרה צח ובן זוגה הסקפטי אוכלים "יופי של ארוחה" במסעדת רונימוטי שברחוב מאזה, תל אביב. ביום שני הקרוב, 11 במארס, תארח רונימוטי את השפית מרגרט תייר לארוחה יחידה מסוגה שמשלבת את כל טעמי אגן הים התיכון
פפרדלה, חונק כמרים, גורגונזולה, בולונז, ניוקי, ריבוליטה, קנלוני, לזניה, בזיליקום, פיצה, סרדינים, פנה קוטה – אחד מאלו בטוח עושה לכם את זה (אם לא כולם). הנה לכם מסעדות איטלקיות מומלצות שמגישות אוכל איטלקי בנה-בנה
בין החליפות, החולצות הלבנות המכופתרות, מכוניות המאזדה, החניונים ומבני ההייטק, יש גם מסעדות ברמת החייל. הקהל המקומי הצביע כאן ברגליים ובארנק, ולכן יש שפע מהן. אספנו בשבילכם ארבע – לעסקית או בערב, אחרי העבודה
"ואולי זאת המחמאה האולטימטיבית למסעדות של מתחמי ההיי-טק: כשהקהל שסועד את ארוחות הצהריים המסובסדות חוזר בערב עם החברים או המשפחה למקצה נוסף..." אדם בר מבקר בשעת ערב קלילה במסעדת רונימוטי, רמת החי"ל, תל אביב
רונימוטי שברמת החי"ל, תל אביב, הוא בית אוכל באווירה אירופית שכולל מעדנייה נהדרת, שתרצו לרכוש את כל מה שהיא מציעה. אבל בעיקר זוהי מסעדה איטלקית מעולה ואלגנטית, שמציעה לכם ארוחות עסקיות בלי סוף – רק תבואו
''המשכנו בציפיות מרקיעות שחקים להמשך. בחרנו בסינטה שנצלתה בפלפל שחור גרוס, נפרסה והונחה על רוטב ציר בקר וחרדל, והוגשה לצד ניוקי פריטו פריכים...''. אדווה גן סתיו התמוגגה ברונימוטי מהאוכל, וגם מהזוג המאוהב שייסד את המקום
בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה
אחת לשבוע, בערב, מתקיימת במטבח של המעדניה הכי מקסימה בגוש דן, סדנת בישול. רוני ומוטי, בעלי המקום ובני זוג, מתארים את סדנאות הבישול שלהן כבילוי אינטימי ומפתיע. כתבתנו יצאה לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות וחזרה נרגשת