יש בה נמל פעיל ומזרקת משאלות ממש כמו ברומא, יש בה סמטאות ציוריות ושווקים צבעוניים וססגוניים, שלוש הדתות שוכנות בה בהרמוניה והכי מסקרן שהקולינריה בה כיום היא בשיא תפארתה. בואו להכיר מקרוב כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא כדאי שתפספסו בביקור הבא שלכם בעיר
אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
דברים שצריך לדעת על יפו: 1. השיפוצים המסיביים, שמטרידים את מנוחת החוף בתל אביב, עדיין לא הגיעו לחופים המקומיים. 2. מרכז פרס לשלום הוא מבנה מרשים שמומלץ בחום להציץ בו. 3. אין על המסעדות של יפו, שפתוחות בפסח
בשעת הצהריים לפעמים סטייק הוא יותר מדי, ואפילו חומוס עשוי להפיל אותנו על המקלדת עד סוף היום. אספנו בשבילכם כמה המלצות לארוחת צהריים קלה במסעדות
נמל, רשתות דייגים ושפע של סלטים שמוגשים אל השולחן. מסעדות דגים ביפו – מהבורי ועד הקלמארי, מהכרובית בטחינה ועד הפוקצ'ה, מהחמאה והפטריות ועד שמן הזית
סלמון בקראסט, פילה לברק בחמאת רוזמרין, בורי ממולא עשבי תיבול - נבחרת שפים משובחת מכינה לכם ארוחת דגים מפוארת. תנו כבוד לאורי ירמיאס (אורי בורי), באבאי (באבאי), ויקטור גלוגר (קלואליס), מוטי אוחנה (החצר)
משנכנס ניסן, נכנסה עונת הרחצה בים. ומה יותר כיף מבירה צוננת בשעת שקיעה מול הגלים? נכון, ארוחה שווה. אספנו בשבילכם מסעדות על הים – כדי שיהיה גם לכם כיף במים
שירלי רחמים מצטרפת לסיור המודרך של העמותה לתיירות תל אביב: "עג'מי – שלוש דתות, אלוהים אחד". מתחילים בגלידה אנדרי וחוזים באדריכלות מגוונת ובבית השגריר הצרפתי וגם אוכלים חומוס. ומי שרעב – יש הרבה מסעדות ביפו
מתברר שאכילת דגים משפרת את מצב הרוח, ואין פלא. פרוסים בקפידה ומגולגלים בתוך סושי, מבושלים בתוך חריימה חריף או פשוט צלויים על הגריל – איך שלא תסתכלו עליהם, מהראש או מהזנב, הטעם שלהם משמח. איפה אתם אוכלים דגים?
אנחנו לא מוותרים על כל מה שיוצא מן הים, ונהנים לשלוק את המולים, להרגיש את חמיצות הלימון שמלווה את השרימפס, ללעוס את הקלמארי וללקק עוד קצת את רוטב המיונז החרפרף. אנחנו גם אוהבים את הים שליד פירות הים. טיול בחוף
"העיקריות של באבאי מבוססות על הדגה הטרייה של אותו יום, בהכנה פשוטה ונטולת התחכמויות מיותרות..." שפרה צח פותחת את הקיץ בשעת בין ערביים במסעדת באבאי שעל חוף ימה של יפו: משקה צונן ואווירת בטלנות נינוחה
בימים חורפיים, גלי הים נכנעים לרוחות שעושות בהם שמות. אחרי הליכה נעימה לאורך הטיילת או החוף תוך צפייה במחזה המרהיב, כדאי להיכנס למסעדות הנמצאות בקרבת הים ולהמשיך לספוג את אווירת החורף הצונן גם כשאתם אוכלים
''במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם...''. הבוקר של מיה בר התחיל רע, אבל היא התנחמה היטב עם האוכל של מסעדת באבאי שביפו
''טבעות קלאמרי מטוגנות, ברמת שלמות נדירה. הציפוי היה פריך ומתפצח ואילו הקלאמרי רך ועדין. לצד המנה הוגש רוטב יוגורט, נענע ושום שהשביח אותה אף יותר...''. אדווה גן סתיו התרשמה עמוקות מהאוכל במסעדת באבאי. וגם מבעל הבית
השבוע חל יום חיל הים הישראלי, ואנחנו באתר 2eat מעדיפים, כמובן, לציין את המאורע בצורה קולינארית. הנה ארבע מסעדות שיכולות להתאים לחגיגות ים: לא רק שמגישים בהן דגים ומאכלי ים – חלקן ממוקמות ממש על החוף
אין הרבה מקומות בארץ היכולים להתחרות ביופיו של הצוק של באבאי ובשקיעות הנפלאות של ימי שישי אחר הצהריים ולכן, שמחנו לגלות, אחרי מספר שנים של דעיכה, שבאבאי קמה לתחייה, שהדשא שוקם, שהמסעדה פועלת ושהמטבח מוציא מנות יפואיות לתפארת. מנות יפואיות? כן, יש דבר כזה ומיד אפרט
מה שיש ליפו להציע, לא מסתיים בשקיעות ובסמטאות בפסטיבל ''טעימות יפו'' המתקיים בימים אלו ממש אפשר לטעום מנות ייחודיות למסעדות העיר, ללא תשלום.