"מנה צבעונית ועשירת טעמים, ובה נתח עבה של דג, קליפתו שחמחמה ומעוררת תיאבון ופנימו ורוד עסיסי, והוא מכוסה ברוטב המיוחד יחד עם פרוסות לימון, שיני שום חצויות ועגבניות שרי צלויות..." שפרה צח מגיעה בשעת צהריים לקפה וניס בגבעתיים ומגלה שזה הרבה יותר מעוד בית קפה
"ההליכה מהבית ברמת-חן דרך הגבעה הלבנה ועד למתחם שביט, רק בשביל מילקשייק וניל סמיך-סמיך..." דן תורן חוזר למחוזות הנוסטלגיה בקפה וניס שבמתחם שביט, גבעתיים
קפה חם בבוקר. לכאורה מצרך פשוט שאפשר למצוא בכל פיצוצייה, אך לא. כשרוצים שהקפה של הבוקר יתווה את שאר היום ויהפוך אותו לנינוח ובמידת האפשר מלווה באנשים הנכונים – יש למצוא בשבילו את המקום הנכון. הנה כמה המלצות
וניס קפה הוותיק והמוכר בגבעתיים מציע למבקריו קפה איטלקי משובח, מנות מפנקות ועשירות, מוסיקת רקע נעימה, מופעי ג'אז בצהרי שישי, ערבי קריוקי ושירה בציבור באמצע השבוע, מנות משובחות וכמובן – עסקית צהריים נהדרת
"הפינאלה באה עם שוט וניס – שוט אלכוהולי המורכב מוודקה וקפה המוגש בכוסית שוקולד עם קצפת ורוטב תות מעל. שתינו בשלוק אחד..." קרן ויזנר אוכלת ארוחה עסקית בגבעתיים, וניס קפה. אוכל טוב יש גם מחוץ לעיר הגדולה
לכבודו של החורף, יש להוציא את התה מהנפטלין. אספנו בשבילכם עשרה מקומות שמציעים חליטות תה מיוחדות שתוכלו להתחמם אתן, ולא, לא מדובר כאן על כוס התה של ההסתדרות, גם לא על כוס התה של הממסד. רחוק מזה – פשוט תה טוב
על צלחתי הונח נתח וורדרד ויפהפה של דג סלמון מושחם מבחוץ ונימוח מבפנים. עליו נמשח רוטב עשבי תיבול, שום ויין לבן. לצד המנה סודרו בצלחת בקפידה סירות בטטה בשרניות ומתקתקות.." אפרת רוזן מפזזת בקפה וניס בגבעתיים
אולי הפעם נתחיל דווקא מהסוף, נוותר על המנה הראשונה והעיקרית ונגיע ישר לקינוח? חשוב להודות שזוהי בעצם הסיבה העיקרית שלשמה מגיעים למסעדה. תותים בשמנת ושוקולד לבן, סופלה עם הר שוקולד חם והרשימה עוד ארוכה ומתוקה...
כולם יודעים שארוחות בוקר אסור לפספס. מה שלא כולם יודעים, זה היכן ניתן להשיג ארוחות בוקר במחיר אטרקטיבי, ארוחות שהן לא רק עשירות אלא גם מזינות. אמרו די לקורנפלס! ובואו לגלות היכן ניתן לאכול ארוחות בוקר, כיד המלך
''קיבלנו נתח סלמון יפהפה- שחום מבחוץ, ורדרד ונימוח מבפנים, עליו נמזג רוטב פרובדל (שפירושו ''שמח בבית'', עפ''י סבתו של השף) משגע: רוטב עגבניות שרי, עשבי תיבול, יין לבן ולימון...'' רותם רוזן עשתה אתנחתא ביום שישי בקפה וניס
''הרוטב, מתוק וחריף בעת ובעונה אחת, מיוצר במקום מרכיבים כמו סוכר, יין וקרמל. איך משילוב כזה יוצא טעם מתוחכם כל כך?...''. שיר כידן יצאה לבילוי שישי בקפה וניס שבגבעתיים, וגילתה את ההשפעה של שף מנוסה על מנות פשוטות, לכאורה