פתח תקווה אולי לא נתפשת כמקום של חדשנות קולינרית או בליינות באופן כללי, אבל ברולו היא הוכחה נהדרת כי גם באם המושבות הלכאורה מנומנמת יש לאן לצאת ויש איפה לבלות ויש מסעדות שף שאפשר לאכול בהן טוב ואפילו טוב מאוד וגם לשתות ובאופן כללי ליהנות ממנעמי החיים.
לכאורה המרחק בין חבל טוסקנה שבטבורה של איטליה לבין אילת הוא גדול במיוחד, ואכן מבחינה גיאוגרפית מפרידים למעלה מ-2,600 ק"מ בין פירנצה, בירתה של טוסקנה, לבין עיר השמש הנצחית בדרומה של ישראל - אולם כשיושבים בחצר הקסומה של פסטורי האילתית המרחק מצטמצם ואף נעלם.
ישנן מסעדות ששמן כבר מכריז בדיוק איזו חוויה מצפה למי שיבחר לסעוד בהן. "מקום של בשר" היא אחת מהן, ואם גם אתם נמנים על חובבי הבשר הרי שזהו המקום האופטימלי מבחינתכם - בזכות חדר מיוחד ליישון בשרים ואטליז המבטיחים כי כל נתח בשר שיעלה על שולחנכם הוא הטוב ביותר שיש.
כמעט כולנו אוהבים לחם על סוגיו השונים ומרבית בני האדם אוהבים גם בשר - כך שאך טבעי הוא שמסעדה הנקראת "לחם בשר" ואשר התפריט שלה מבוסס על שני מיני המאכלים הנ"ל תזכה להצלחה. ואכן, מדובר במקום אשר זוכה לפופולריות רבה ובדומה לעוד מסעדות מומלצות בירושלים שכפל את ההצלחה גם לתל אביב (עם סניף כשר למהדרין בנמל).
דגים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד - היש שילוב טוב מזה? יש: דגיים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד השוכנת אל מול ימת הכנרת שכל כולה קסם ונחת - וזו בדיוק החוויה המצפה לכם במסעדת הדגים עין גב.
הרברט סמואל היה הנציב העליון הבריטי הראשון אשר הופקד על ניהול העניינים בארץ ישראל לאחר כיבושה מהטורקים. הוא הצליח להרגיע את הרוחות לאחר מאורעות תרפ"א, הכריז כי ירושלים היא בירתה של "ארץ ישראל" ופעל רבות לפיתוח כל חלקי הארץ ובפרט סלילת כבישים לרווחת כל התושבים, יהודים וערבים גם יחד.
"פאשה" היה תואר הכבוד הגבוה מכולם באיפריה העות'מאנית - ואך טבעי הוא שזה יהיה השם שיינתן למסעדה שמגישה מטעמים תורכיים אמיתיים, מלאי רגש, יצריות ויצירתיות.
שוק הפשפשים ביפו הוא לא רק מקום נהדר למצוא בו מציאות ייחודיות במחיר מצחיק (אם אתם יודעים להתמקח, כמובן…) אלא גם זירת התרחשות ססגונית לאורך כל שעות היום - וגם מעוז קולינרי של ממש שביחס עם המסעדות בנמל יפו השוכן מעט מערבה משם משלים רצף מקומות בילוי מוצלח מאוד, ובהתאם גם פופולרי מאוד.
הקיבוצים מהווים את אחת מאבני היסוד של החברה הישראלית ושל התרבות בארץ, ובפרט הם מזוהים עם שני מוסדות: הלינה המשותפת וחדרי האוכל. לינה משותפת עדיין לא מוצעת במסעדת חדר האוכל - אבל היא כן מציעה גרסה עכשווית, עדכנית, חיננית ובעיקר טעימה להפליא של אותו חדר אוכל מהקיבוץ, וכדאי לפקוד אותה ולזכות בחוויה שהיא חיבור מדויק של נוסטלגיה וטרנד, תחכום ופשטות.
המרחק בין תל אביב לברצלונה הוא אמנם כ-3,000 ק"מ, אבל כשנכנסים למסעדת אחד העם טאפאס המרחק מצטמצם - ואפילו נעלם: הטאפאס יצירתיים ומשובחים, המוזיקה צוהלת, האלכוהול משמח, האנרגיות מרוממות והקהל מגוון ומשלים חוויה שכל כולה נחת ועונג.
עומר מילר הוא אחד מאותם שפים שהפכו לסלבריטאים, אולם גם לאחר הצלחות רבות ומגוונות חדוות העשייה והיצירה שלו לא נפגמו, ולא רק שלא נפגמו אלא אף הגיעו לשיא חדש - מסעדת שולחן.
הפריחה שחווה הסצנה הקולינרית של עיר הבירה הביאה לכך שישנן לא מעט מסעדות מומלצות בירושלים - "החצר" היא אחת מהן.
בעולם של טעמים מתוחכמים, ובעצם בלא מעט מקרים יותר מתחכמים מאשר מתוחכמים, אין כמו להיכנס למסעדה שמגישה אוכל פשוט טעים - וזה בדיוק מה שעושה מסעדת תרשיש 9 האילתית.
הרצליה פיתוח היא שילוב ייחודי של אווירה ים תיכונית נינוחה ויוקרה מהודרת. כך גם מסעדות בהרצליה פיתוח ואחת המעניינות שבהן היא נאמוס: המסעדה, השוכנת במועדון היאכטות שבמרינה, מציעה את השילוב משובב הנפש שבין הניחוח המהודר של חו"ל לבין החיבור לים תיכוניות המבורכת שהופכת את החיים פה למה שהם, ואל כל אלה מצטרף אגף יפני נרחב בתפריט - כך שכל מי שמגיע למסעדה זוכה בחוויה רב חושית מענגת במיוחד.
המאכלים הים תיכוניים כבשו בשנים האחרונות את העולם כולו, ואין פלא: הם צבעוניים, שמחים, בריאים - ובעיקר טעימים להפליא. בישראל, וזה בוודאי לא מפתיע, המטבח הים תיכוני אהוב במיוחד וגם נגיש מאוד עבורנו שהרי חומרי הגלם, רובם ככולם, נמצאים כאן ממש מתחת לאף. מסעדת מרתה השוכנת במרכז תל אביב, ולמעשה באחד הלוקיישנים היותר תל אביביים שיש - בית ציוני אמריקה - היא הוכחה לפוטנציאל הרב של הסגנון הים תיכוני ובפרט היא מתמחה במטבח האיטלקי תאב החיים.
הרצליה פיתוח היא מעוז קולינרי של ממש - הן בסמוך לים והן באזור המשרדים הסמוך לכביש החוף ניתן למצוא מגוון רחב במיוחד של מסעדות בכל הסגנונות ולכל הטעמים. אחת מהן היא מסעדת מאנציני (Mancini) שמושכת אליה הן את העובדים הרבים באזור, הן את תושבי הרצליה והן אורחים רבים מחוץ לעיר, וכולם יחד נהנים מחוויה של דגים, בשרים ועוד.
בשר מובחר (וכשר!), אלכוהול איכותי ואווירה יוקרתית - את כל אלה, ועוד, מציעה מיט אנד וויין שבהרצליה פיתוח - כך שאין פלא כי גם הסניף הישראלי של הרשת חובקת העולם שמפעילה מסעדות מומלצות בכמה וכמה מדינות נהנה מפופולריות רבה לאורך כל שעות הפעילות (בימים ראשון עד חמישי המסעדה פתוחה החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד 23:00, ובשבתות היא נפתחת כשעה לאחר צאת השבת ומארחת סועדים מרוצים עד 23:00).
חלקה הצפוני של ישראל מציע לנו אוויר צלול, המון יופי מכל עבר, אינספור אטרקציות מכל הסוגים, בין אם כאלה שיצר הטבע ובין אם מעשה ידי אדם, וגם חוויה קולינרית ייחודית - במסעדת קימל בגלבוע.
המטבח הים תיכוני על גווניו וטעמיו השונים מציע לנו חוויות מלהיבות במיוחד, ומתאימות לנו במיוחד (ואגב, גם בריאות - כך על פי מחקרים רפואיים רבים), ואחד הבולטים שבין המטבחים שסביב אגן הים התיכון הוא זה המרוקאי. במסעדת מרקש הנתנייתית מיטיבים להפיק את המטעמים המשובחים של המטבח המרוקאי ובאופן כללי מציעים חוויה מרהיבה לכל החושים.
"מאגף הדגים אנחנו מתמוגגים מפילה דניס צלוי מוגש על מצע של פירה כתום ברוטב יין לבן, לימון ושום בתוספת סלט ירוק..." יפית שבחון שרף נהנתה מארוחת צהריים מפנקת (וזמן איכות עם אמא), בטאבולה, איטלקית אמיתית בהרצליה פיתוח
"הדג נאפה בשלמותו ומגיע בתוך מחבת ברזל לוהטת, בשרו העסיסי נפרד מהאידרה למגע מזלג והוא טובל ברוטב ארומטי של עגבניות, שום, צ'ילי ויין לבן..." שפרה צח יודעת לאיזו מסעדה כדאי לחזור שוב ושוב. השולחן של השף עומר מילר משלבת בין הקבוע והמוכר לבין החדש והעכשווי.
"מנת בקלוואה טלה הייתה מעולה, עוד מנה שלכאורה נראית פשוטה – בצק עלים, בשר טלה קצוץ ורוטב טחינה-סילאן. הבצק היה פריך ולא עבה מדי והבשר תובל בתערובת תבלינים, ניגוב קל ברוטב והמנה חוסלה כהרף עין..." יונתן שטרנברג, כרמים, מושב סגולה
"פילה מוסר-ים רך ונימוח, המוגש עם כרוב ותרד צלויים, ופסים צבעוניים של קרם כתום (גזר), קרם לבן (שעועית) וקרם שחור (חציל שרוף) מעניקים לו תוספת של יופי וטעם..." שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את קמאו החדשה במתחם התחנה בתל אביב של השף המוערך אריק ווקיל. השורה התחתונה - קמאו עוד תגיע רחוק
"אהבתי במיוחד את ה"פאת פת" עוף – פיסות עוף טבולות בתבשיל קארי עדין עם חלב קוקוס, פלפל אדום, נצרי במבוק ושעועית ירוקה..." שפרה צח מבקרת בחדשה של טייגר לילי בשרונה מרקט ומרחיקה אל עבר מחוזות תאילנד המרתקים. בסוף נרשמה חזרה לארץ