בעולם של טעמים מתוחכמים, ובעצם בלא מעט מקרים יותר מתחכמים מאשר מתוחכמים, אין כמו להיכנס למסעדה שמגישה אוכל פשוט טעים - וזה בדיוק מה שעושה מסעדת תרשיש 9 האילתית.
פשטות מסוגננת, טעם של פעם
המסעדה, שנקראת כך על שם הכתובת בה היא שוכנת (באזור המלונות והבילויים הסמוך לחוף הצפוני של העיר הדרומית), נפתחת מדי יום ב-12:00 ומשרתת סועדים מרוצים עד לשעה 23:00.
ה"אני מאמין" של בעליה של תרשיש 9 הוא פשוט: לספק לכל אורח אוכל אותנטי ואיכותי, באווירה מסוגננת אבל לא פלצנית ועם טעם של פעם במובן הנעים ביותר של הקונספט הזה. בעידן שבו מסעדות רבות מתאמצות להיות ייחודיות ומרוב מאמץ בעצם כבר מעט מאיימות על הסועדים, דווקא היעדר הרצון להדהים אלא ההתמקדות בפשטות ובאוכל טעים הופכת את המקום לייחודי - כך שאין פלא כי למרות ריבוין של מסעדות באילת תרשיש תמיד הומה אדם ומלאת שמחת חיים.
התפריט הטעים של תרשיש 9
תרשיש 9 היא בעצם שילוב של שיפודיה משובחת לבין מסעדת שוק אותנטית ולא פחות חשוב, מוקפדת.
חומרי הגלם המשמשים להכנת המנות הם תמיד באיכות הכי גבוהה שיש - בין אם מדובר בבשרים מובחרים, בין אם בשמן זית שהוא תוצרת בית בד באחד מכפרי הצפון ובין אם אלה הירקות הטריים טריים. ההכנה עצמה מתבצעת במקום, בידיים הכי מקצועיות שיש, וכשתנור האבן המיוחד מפיץ חום וניחוחות אפייה לכל עבר ואילו מהגריל עולים רחשי הצלייה שמעוררים את בלוטות התיאבון ומכינים את הסועדים לחוויה המהנה הצפויה להם כשהבשר שהזמינו יגיע לשולחן.
מאפיין נוסף של כל ארוחה ב"תרשיש" הוא רוחב הלב - כבר משלב הפתיחה שכולל את לחם הבית שכאמור נאפה בתנור אבן מיוחד ואיתו מגוון סלטים טריים, ססגוניים, בריאים ומשמחים.
המנות הראשונות גדולות אף הן ומעוררות דילמה לא פשוטה, שהרי אנחנו רוצים "להשאיר מקום לבשר". כך או כך היצע הראשונות כולל בין השאר חומוס בשלל צורות הכנה (עם שווארמה למי שלא יכול להתאפק עם הבשר עד לעיקריות, עם פטריות טריות או עם פול), כרובית בטחינה, צ'יפס פריך ועוד.
עיקר גאוותה של המסעדה, ובצדק כמובן, הוא השיפודים המשובחים שנצלים על הגריל ומוגשים לסועדים המאושרים. בין השאר מוצעים לבבות עוף, כבד עוף, שישליק הודו, כנפיים, קבב טלה גלילי, פילה בקר מיושן וגם כבד של אווז ושקדים של עגל ניתן למצוא על הגריל של תרשיש.
העיקריות כוללות לא רק שיפודים אלא גם מנות בשריות נוספות, ובהן סינייה טלה, המבורגר סנטה פה, צלעות של טלה צעיר וקדירת בקר ביין אדום. חובבי הדגים יכולים לבחור בין דגים שונים ממולאים בעשבי תיבול (ובהם למשל לברק ואמנון) ואילו זוגות הרוצים לחוות הנאה בשרית משותפת יכולים לבחור מנה הנקראת "שש על האש" וכוללת, כפי שניתן להבין משמה, שישה שיפודים שכולם תאוות בשרים.
מנות ילדים נדיבות, קינוחים משתנים, שתייה קלה ובירה משלימים את החוויה הקולינרית. חשוב להדגיש כי תרשיש אינה אחת מאותן מסעדות כשרות באילת.
אירועים באווירה מחממת לב
דווקא היעדר הפוזה והיוקרתיות המלאכותית הופכים את תרשיש 9 לאחת מאותן
מסעדות מומלצות לאירועים - ובפרט למי שרוצה אירוע המתאפיין באווירה מחחמת לב ובשמחת חיים מדבקת וכובשת. המרפסת של תרשיש, מאפשרת קיום אירועים של עד 60 אורחים, וניתן גם לסגור את המסעדה כולה לטובת אירועים של עד 90 חוגגים.
התפריט באירועים מתבסס באופן טבעי על הגריל ועל המטעמים שהוא מפיק וכן על הסלטים והחומוס שמזכירים לכולנו שבסופו של דבר האוכל הפשוט והבסיסי הוא גם זה הכי משמח והכי מרגש.