מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כיצד תשלבו גם הנאה וגם אוכל בריא במסעדה

יוצאים למסעדה? קבלו טיפים איך לאכול בריא וגם ליהנות מהאוכל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יש אנשים שחושבים שהמטבח הפרטי שלהם הוא המקום היחידי בו הם יכולים לאכול בריא, בעוד שביקור במסעדות חושף אותם, לכאורה, למזון שאינו כזה. פעם אולי זה היה נכון, אבל המציאות כיום היא שאם רק יודעים מה לעשות ולאן לפנות, ניתן לאכול במסעדות אוכל בריא לא פחות מאשר בבית. וזה עוד בלי להזכיר את מימד ההנאה מהאוכל, שיהיה תמיד גדול יותר במסעדה.

בחירה נכונה של מסעדה


כל מסעדה כוללת מגוון רחב של מנות שאפשר לבחור מהן, בהן מנות בריאות יותר ובריאות פחות. יחד עם זאת, כן אפשר להצביע על עולמות קולינריים שבהגדרה שלהם עשויים להיות יותר בריאים לאחרים. יש אנשים שיחשבו אוטומטית שמזון מהיר איננו בריא, ואכן יש סוגים רבים של מזון מהיר שצריכה מוגברת שלהם היא בעייתית. עם זאת, גם כאן אפשר למצוא מסעדות המגישות אוכל בריא.


לכל מטבח יש יתרונות משלו. במטבח היפני, למשל, תמצאו שימוש רב בירקות ובדגים, רכיבים בריאים ללא ספק, אבל לצד זה המאכלים היפניים נוטים להיות עשירים בנתרן (למשל ברוטב הסויה). גם במטבחים אחרים, דוגמת המטבח האיטלקי, הצרפתי או המקסיקני, יש מספר מאפיינים כלליים ומנות שהן בריאות יותר ואחרות. מומלץ לחקור על המטבח שמאפיין את המסעדה לפני שמגיעים אליה, לראות מהן המנות שנחשבות בריאות במטבח זה ומה אפשר לעשות כדי להפוך את המנות לבריאות.

התשובות נמצאות בתפריט


בהמשך לסעיף הקודם, חשוב לבחון היטב את התפריט של המסעדה ולקחת בחשבון את הצד הבריאותי (ואת ההיבט הקלורי) של המנה. כך, למשל, אם רוצים להזמין מנה בשרית, מומלץ להעדיף ברוב המקרים נתח שלם ולא בשר טחון. בגזרת הפסטה, דוגמא נוספת, אפשר לבחור, בהמלצת תזונאית, פסטה עם רוטב משובח של עגבניות או פסטו במקום שמנת.


מסעדות רבות מקלות על הסועדים בהן ומסמנות מראש מהן המנות הבריאות יותר בתפריט – בהרבה מקרים יהיו אלו מנות צמחוניות או טבעוניות, אבל לא תמיד. אם אין די מידע, אין צורך להתבייש לשאול את המלצרים או אפילו את השף על מה הם ממליצים מבחינה בריאותית.

לא חייבים לאכול הרבה


יש אנשים שפורקים כל עול כשהם מגיעים למסעדה, מזמינים אוכל מיותר אף על פי שסביר להניח שלא יצליחו לסיים אותו. למרות הפיתוי, חשוב מאד להיות מחושבים מהבחינה הזו: השיקול הבריאותי – אבל גם הכלכלי – יכולים להיכנס לתמונה, ולהביא לכך שתזמינו מספר מצומצם יחסית של מנות. אל דאגה, גם במצב הדברים הזה אינכם צפויים לצאת רעבים מהמסעדה.


זו לא בושה לבקש לארוז מנות שלא סיימתם ולקחת הביתה, או אפילו לקחת מנות הביתה לפני שמתחילים לאכול אותן: נניח, המנה הראשונה שמקבלים כחלק מהארוחה העסקית. המלצה נוספת היא לא לחסל את כל הלחמים, הפוקאצ'ות והמטבלים שמקבלים לפעמים כברירת מחדל אחרי שמסבים לשולחן. בכמויות גבוהות המזון הזה עלול לא להיות בריא, מה גם שהוא משביע אותנו לפני המנות העיקריות.