"שרימפס וקלאמרי ברוטב שום ושמנת; שרימפס וקלאמרי מטוגנים; קוקי סאן ז'אק ברוטב מרטיני, חמאה ויין; ג'מבו שרימפס בגריל; מולים, וגולת הכותרת - סרטן פריך. זה היה מראה מרגש ויפה..." אורלי פרש אזולאי, רק דגים, אילת
שירלי רחמים, הוראות שימוש במסעדת ימאאטויה, היפנית של שף איה אימטאני בהוד השרון: "תחילה מערבבים היטב את מרכיבי הקדרה, מוסיפים מעט צנון ובצל ירוק ובסוף אוכלים את הכול יחד בנגיסה הכוללת אורז מאודה. בלתי רגיל..."
בראנץ' היא הארוחה הכי חשובה ביום, ולכן אספנו בשבילכם כמה מסעדות לבראנץ' משובחת. מובטח שארוחת הבוקר בשעה המאוחרת תלווה אתכם לאורך כל היום, בעיקר אם היא תלווה בפיסת נוף וחברה טובה. איך אתם אוהבים את החביתה שלכם?
"כמי שבילה שלוש שנים מחייו בטקסס בתור ילד, תמיד אזכור את רגעי האושר הקטנים, שבהם, במקום האוכל האמריקאי המשמים, קיבלתי אוכל מקסיקני..." גיא סופר חוגג יום הולדת 5 יחד עם מסעדת מקסיקנה שבתל אביב וטעמי הילדות
"בבוקר היא בית קפה שמגיש מגוון ארוחות בוקר, בשעות 12:00-17:00 מוגש כאן תפריט ארוחות עסקיות, ובערב האורות מעומעמים, רסטובר משנה את פניה והופכת לבר נעים ועכשווי עם תפריט לילה מעולה..." יונתן שטרנברג מירושלים
מהו מדד הרומנטיקה? האם זהו הסופלה מפגיש הכפיות, נגיסות הדג שמאכילים זה את זו, הנר או סוג היין שעל השולחן, מחיר המנה בתפריט, הנוף הנשקף מן החלון? מהן המסעדות הכי רומנטיות? הנה כמה הצעות
בתאריכים 15-27 באוגוסט יחזור לירושלים יריד חוצות היוצר. בתכנית: יריד אוכל בין לאומי, מיצגי אמנות ואומנות מכל העולם ובמות הופעות: מגידי גוב ועד מוש בן ארי, מדיקלה ועד עידן אלתרמן, ממיכה שטרית ועד אהוד בנאי
כמה יעלה לכם לצלות בשר ביקיניקו טנקה? ולהביט בקוקי סאן ז'אק בקלואליס? אספנו בשבילכם כמה מסעדות יוקרתיות בארץ. דווקא בימים אלו, כשיוקר המחיה נמצא בכותרות, נחמד להיזכר כמה שווה אוכל טוב במסעדה טובה באמת
"בשבועיים אחרי שחזרתי מניו יורק כל מה שחיפשתי היה לשחזר את הריחות, את הטעמים ואת האווירה של העיר הגדולה. כך מצאתי את עצמי פוסעת לעבר סושיאל קלאב - הכי קרוב שיש..." שירלי רחמים, חוזרת לניו יורק בתל אביב
"קיבוץ כברי זכה ביתרון הגובה, בהיותו ממוקם בראשה של גבעה בגליל המערבי. הזוכים ביתרון ידעו לנצל אותו כמו שצריך..." עיינה גל, הבראנץ' המפורסמת של אדלינה – שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
בימים שבין המצרים מקפידים המהדרין על איסור אכילת בשר ושתיית יין, עריכת מסיבות, תספורת וגילוח. הנה כמה מסעדות שמתחשבות בצרכים הייחודיים. קפה יפו, ברקפסט ויטבתה בעיר מציעים ארוחות דגים ושאר תפריט חלבי וכשר
זה הזמן לחלוץ נעליים, להרכיב את משקפי השמש ולהיכנע לרחש הגלים. רצועת החוף הנמתחת לאורך כל הארץ מציעה שפע של מסעדות, ולא בכולן כיסאות פלסטיק וכוס בירה שנדבקת לתחתית. אספנו בשבילכם שלוש, אבל זו רק ההתחלה
"ואולי זאת המחמאה האולטימטיבית למסעדות של מתחמי ההיי-טק: כשהקהל שסועד את ארוחות הצהריים המסובסדות חוזר בערב עם החברים או המשפחה למקצה נוסף..." אדם בר מבקר בשעת ערב קלילה במסעדת רונימוטי, רמת החי"ל, תל אביב
דרך שדרת ממילא השוקקת עוברת יעל ברקוביץ' מירושלים הרגילה אל טוסקנה אשר בירושלים, שנמצאת בממילא קפה. פה מפליא השף נדב אלבז עם תפריט איטלקי-ים תיכוני משובח וסנגרייה, וברקע מנגנת להקת נגנים מוסיקה לטינית חיה
"מנת אנטרקוט על העצם שהוא מקבל, מבשר מיושן במקום, עשוי מדיום ומוגש ברוטב של ציר בקר מצומצם ויין אדום, גורמת לו לצאת בהצהרה שזו אחת ממנות הבשר הטובות שאכל מימיו..." שפרה צח זוכה בטוטו של השף ירון שלו, תל אביב
"את המקום שאכלסו עד לפני דקות ספורות מנות הפתיחה תפסו כעת שתי פריז'ות אלגנטיות, שבתוכן מצקצקות גחלים רוחשות. על אחת מהן דואט סינטה ואנטרקוט ועל השנייה נתחי אסאדו עגל..." אורלי פרש-אזולאי אוכלת בשר. מיט, חיפה
"פילה המוסר הגיע כנתח עבה, עשוי היטב, טעים ורך בבשרו, ועליו רוטב סלסה ולימון. הדג העדין הוגש בתוספת רוטב אפונה ירוק בוהק ומתקתק, ומעליו רצועות מלפפוני פאקוס כבושים..." אימא של יעל ברקוביץ', רופטופ בירושלים
"אנחנו אוהבים את הגישה היהודית שלוקחת דברים 'פשוטים' (יין, חלה, יחסים בין גבר לאישה) – ועושה להם קידוש... וזה בדיוק מה שעושים בדלאל לשווארמה" מיה ואדם בר מתרגשים מתפריט הקיץ של דלאל בנווה צדק, תל אביב
הקיץ בירושלים חם, ולא רק בגלל מזג האוויר: יריד חוצות היוצר, פסטיבל תיאטרון בובות, פסטיבל היין ועוד – בוודאי תמצאו משהו שתרצו לעשות בעיר הקודש. וזה עוד לפני שתחשבו באיזו מסעדה לקנח
"גבעת אורז שבתוכו חבויים שרימפס, בזיליקום, פלפלים וזנגוויל ולצדם עוד תל קטן של שרימפס ברוטב פלפלים ועגבניות סמיך..." אמיר נהרי אוכל ארוחה רומנטית במסעדת הסוכה הלבנה שבנמל תל אביב: אינסוף שרימפס טריים ומעולים
החלטתם לצאת לחופשה באילת. ארזתם את הילדים, את מזרני הים, את משקפי השמש ואת קרם ההגנה. מחכים לכם ארבעה ימים של חול ים, בריכה שורצת ילדים ותור לבופה בבית המלון. רק שמתברר שיש גם מסעדות באילת
"20 שנים עברו מאז שקראתי לראשונה על הסמן הימני של הדקדנס במטבח האירופי ועד שזכיתי לנגוס בטורנדו רוסיני עשוי כהלכתו, השבוע..." אדם ומיה בר מגובה הקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול, מקום משכנה של מסעדת טו סי
"כל זה לא מנע מנועם לשים עינו בנתח הקצבים שלי - נתח גדול שהוגש בשלמותו, הוכן בצורה מדויקת והיה קריספי וסיבי מבחוץ ואדום בדרגת רייר בפנים..." יעל ברקוביץ' לומדת לחלוק במסעדת לארא של השף ליאור חפצדי בירושלים
"ניוקי "ציו לופטו" - ניוקי עם פילה בקר, ברוקולי, בצל, פטריות ועגבניות מיובשות בציר בשר. המלצרית הזהירה שהמנה מעט חריפה. לא נבהלנו. הישרנו מבט אל הניוקי והוא השפיל עיניו ראשון..." מיה ואדם בר אמורה מיו תל אביב
"נתחי צלעות הבקר הגיעו על גבי צלחת שחורה בוהקת דמוית סלע בזלת מסותת. הם נצרבו היטב, הונחו על גבי לחם קלוי מתובל בשמן זית, לוו בסלסת עגבניות מעושנות ובשיני שום אפויות..." יעל ברקוביץ', סקאלה אחרת בירושלים