"תנועת הסועדים בסניף רמת החי"ל אמש הוכיחה לנו שהאיטלקייה הקטנה מהשכונה גדלה והתפתחה, ושגם הקהל המתוחכם והמפונק של רמת החי"ל יודע להעריך את מה שאנחנו גילינו לפני עשר שנים, ומצביע ברגליים..." מיה בר, פסטה מיאה
"20 שנים עברו מאז שקראתי לראשונה על הסמן הימני של הדקדנס במטבח האירופי ועד שזכיתי לנגוס בטורנדו רוסיני עשוי כהלכתו, השבוע..." אדם ומיה בר מגובה הקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול, מקום משכנה של מסעדת טו סי
"המטבח של פרימוורה משכיל לתמרן בין בסיס איטלקי איתן (אנטיפסטי, פסטות, לזניות ופיצות), נגיעות צרפתיות (קישים, גראטן וקרם ברולה) וקריצה אוריינטלית (סושי, Inside-Out)..." מיה בר מציצה בתפריט של פרימוורה תל אביב
"אנו ההורים נהנינו מפיצה עם רצועות בייקון ופפרוני קצוץ, והילדים, שעדיין לא נחשפו להנאות הגלומות בשילוב של פיצה ונקניק, התגלו כשמרנים חרף אופיים המרדני, והזמינו תוספת זיתים..." מיה בר והילדים נהנים בפיצה קרוזו
"מאפה בצק עלים ממולא בארבעה סוגי גבינות, תרד וארטישוק ירושלמי גרר קריאות התפעלות על שום עדינות הבצק וטעם המלית העשיר. מאפה תפוחים חם עורר געגועים לבית סבתא הווינאית..." מיה בר מדוושת לדלאל קונדיטוריה בנווה צדק
"הפיצה עם רוטב עגבניות עשיר ומוצרלה בכמות נדיבה – הגיעה חתוכה למשולשים. במרכז הצלחת עמד סלט ירוק – דרך מתוחכמת לעודד את הילדים לאכול גם ירק..." מיה בר, לאחר ביקור בפסטה פרסטו, יודעת בדיוק מה ילדים רוצים
"בשלוק הראשון נשביתי. ברד מתוק-חמוץ, עם רמז קלוש לאלכוהול. המשכתי לשתות ולשתות בלגימות עדינות. תוך שתי דקות מצאתי את עצמי מחליפה מבטים עם תחתית הכוס..." למיה בר קוראים הרבה דברים מאושרים בפיאסטה
"בזמן שנחנו מן האכילה, לגמנו באיטיות מכוסות המשקה שלנו - ווינשטפן, הבירה הבווארית העתיקה, שנמזגת כאן מהחבית באיטיות הראויה, בשבילו, וכוס יין לבן- בשבילה..." מיה בר מחליטה להתחיל בעיקר בבר גיורא
"הפיצה הוגשה על גבי מגש עץ עגול מסתובב. על השולחן הונחו גם בקבוקונים של טבסקו ירוק ואדום. הפיצה הייתה מעולה; בצק טעים, רוטב עגבניות עשיר, תוספות שהורעפו בנדיבות..." מיה בר מגיעה לדונאטלו המסעדה המשפחתית והחמימה
''תפריט האלכוהול במקום מצטיין בגיוון, הן 'לרוחב' - בירות, יינות, וויסקי, סינגל מאלט, ג'ין, קוניאק, ליקרים; והן 'לגובה' – ממותגים פשוטים יחסית, ושווים לכל נפש, ועד למותגי-עילית...'' מיה בר מתניעה בבטי פורד בתל אביב
''לראשונות הזמנו רביולי תרד ואגוזי מלך ברוטב פרמזן – מנה מופלאה ממש: מספר כיסונים פריכים שטעמם פיקנטי, עטופים בשמנת ורוקפור. עוד הזמנו קלמרי פריך מצופה סולת...'' מיה בר מתיישבת בשורה ראשונה, מול הים, בקום איל פו
''לעיקרית הזמנו פוטומאקי, רול רחב – צמחוני, עם טמאגו (חביתה יפנית), אבוקדו, מלפפון, גזר וקנפיו, ואורמאקי עם טונה, טמפורה, מלפפון, גזר ואבוקדו בציפוי שומשום...'' מיה בר הגיעה למושי מושי וגילתה שיש יתרונות בתקופת מיתון
''במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם...''. הבוקר של מיה בר התחיל רע, אבל היא התנחמה היטב עם האוכל של מסעדת באבאי שביפו
''קיש הבצל המתקתק היה טעים מבפנים ומבחוץ, משמע, הן בצק החמאה הנימוח והן המילוי העשיר, היו נפלאים..''. מיה בר בילתה עם בתה בבית הקפה אוסישקין רסט קפה, וכמו בפרסומת לכרטיס האשראי– תהתה למה מגיע לה כל הטוב הזה
''פאק בונג מבוסס על ירק שמגודל בישראל במיוחד עבור המסעדה, ומוקפץ בלהבות עם רוטב שעועית חומה, פרוסות בשר לבן או שרימפס ושום. התוצאה מענגת ממש...''. מיה בר אכלה במסעדת בית תאילנדי אוכל תאילנדי אמיתי, לא מתפשר ולא מתחנף
''קציצות הבקר, כדורים עגולים מתקתקים, נטרפו במהירה, וידו של הקטן, האוחזת במזלג, נמשכה לכיוון צלחת הפרגיות של אחותו, שהיו באמת הצלחה מסחררת...''. מיה בר נזכרת בערגה בימי החופש הגדול הטובים, שבילתה עם ילדיה במסעדת המכבים
''בקינוח אחר הכנסנו עוגה שלמה לכוס קטנה, וכך קבלנו קינוח מתוק של עוגת גבינה פירורים. גם לאוהבי השוקולד והקפה נמצאו פתרונות מתוקים...''. מיה בר גילתה את יתרונות קונספט הקינוחים בכוסות, בסדנה אפייה בנושא בבית לגעת באוכל
''פילה דניס ברוטב סצ'ואן היה נפלא. הדג, שנצלה בפלנצ'ה, הוגש עם אורז לבן וירקות מוקפצים. הצלחת הייתה צבעונית והביאה לידי ביטוי כמעט את כל מה שהטבע יכול לתת לנו...''. מיה בר התרשמה מהאוכל ה''באמת משובח'' של מסעדת סושי מאניה
''אני קבלתי צלחת לוהטת ובה שני בלינצ'סים ממולאים בתרד וגבינה בולגרית, מוקרמים בגבינה צהובה. הבלינצ'ס היו טעמים להפליא, והזכירו לי נשכחות מבית סבתא...''. מיה בר לקחה את בתה למסעדת הבלינצ'ס של שושנה, ונשטפה זיכרונות ילדות
''מנת הילדים הגיעה מהר למדי: צלחת גדולה עמוסה צ'יפסים ארוכים ובשרניים, וארבעה שניצלונים משומשמים קלות. ענת הרטיבה את צלחתה במיונז וקטשופ, ותוך עשרים דקות נותרה הצלחת ריקה...''. מיה בר ובתה עשו חיים במסעדת אוונגרד
''אני בחרתי בלזניה בשרית, שהורכבה מבשר עגל קצוץ, עגבניות, עשבי תיבול וכיפת מוצרלה שהוקרמה מלמעלה. המעדן היה עשיר ומיוחד...''. מיה בר החליפה את הנסיעה לאיטליה, משאת נפשה, בארוחת ערב רומנטית במסעדת בוקצ'יו בתל אביב
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה
''על שולחן ההכנה נוצרו מספר תחנות, וכל ילד יכול היה לבחור היכן הוא מעוניין לעבוד. מספר ילדים, למשל, התלוו לעמרי מאחורי הכיריים וטיגנו את קציצות הפלאפל האדומות...''. מיה בר לקחה את בתה לסדנת בישול לילדים של לגעת באוכל
''לעיקריות בחרנו בדניס ופורל על הגריל. את טריותם היה אפשר לשער לא רק מטעמם, אלא גם מריחם. שני הדגים הוגשו פתוחים ומפולטים, ותובלו בעדינות בכמון ופפריקה..''. מיה בר אכלה ארוחת דגים ראויה לשמה במסעדת אהבת הים שבת"א
''מנת הסירלוין טוגראשי, שהגיעה אף היא במהירות, הייתה שירה של טעם, מרקם וצבע. נתחי הסירלוין דקים וורדרדים הוגשו קרים, על גבי סלט עלי רוקט ונבטים...''. מיה בר התרעננה במסעדת מינה טומיי, עם אוכל רחוב אסייתי משודרג