מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת פרימוורה תל אביב

פרימוורה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המטבח של פרימוורה משכיל לתמרן בין בסיס איטלקי איתן (אנטיפסטי, פסטות, לזניות ופיצות), נגיעות צרפתיות (קישים, גראטן וקרם ברולה) וקריצה אוריינטלית (סושי, Inside-Out)..." מיה בר מציצה בתפריט של פרימוורה תל אביב

בסתם יום של חול, לא חם מדי ולא קר מדי, באמצע השבוע, התחשק לנו לצאת לסיבוב בתל אביב. החנינו את האוטו אי שם, והתחלנו לפסוע לאורך השדרות, עד שהגענו לטיילת. הליכה לאורך הטיילת של תל אביב בשעות הערב של דמדומי החורף היא חוויה מענגת, תוצאת תערובת של רוח קרירה, מיעוט הולכים ואוויר נקי. אחת מעובדות החיים הידועות היא שהליכה באוויר הצלול מעוררת תיאבון. כשזה קרה לנו, אי שם בפאתי יפו, כמובן לא הופתענו, ואפילו שמחנו. אין כמו קולה של הבטן, שדורשת את שלה, כדי לגרום לנו נחת. ואנחנו, זוג סובאים מדופלמים, נערכנו לרגע זה מבעוד מועד. כבר בבית בדקנו אילו מסעדות מצויות באזור הטיילת, ולאחר כמה רגעים של ריכוז פנימה, ידענו: פרימוורה: אוכל איטלקי, רך, חלבי, חם ומנחם.

הדרך במעלה הטיילת צפונה עד למלון פרימוורה, שם שוכנת המסעדה האיטלקית חלבית כשרה בעלת אותו השם, עברה במהירות. מארחת אדיבה הובילה אותנו לשולחן שמשקיף אל הטיילת, וחיש מהר צוידנו בתפריטים, שסיפרו לנו על מאכלים מסורתיים עם טוויסט יצירתי. המטבח של פרימוורה משכיל לתמרן בין בסיס איטלקי איתן (אנטיפסטי, פסטות, לזניות ופיצות), נגיעות צרפתיות (קישים, גראטן וקרם ברולה) ואפילו קריצה אוריינטלית (סושי, Inside-Out). התמרון של פרימוורה הוא יצירתי, חינני ומקפיד על עיצוב המנות.

את הארוחה במסעדת פרימוורה פתחנו עם ברוסקטה קרוסטיני, שהוגשה עם פנכות קטנות של מטבלים פיקנטיים (פסטו, סלסה אדומה). הברוסקטות החמות הדיפו ניחוחות של שום ושמן זית, וגירו את בלוטות התיאבון אפילו יותר מצעידה לאורך הטיילת.

לעיקריות בחרנו בפילה הסלמון הטרי של פרימוורה, בציפוי שומשום ובליווי רוטב הדרים, קוקוס, ג'ינג'ר ואניס, על מצע תפוח אדמה מוקרם בשמנת – אחת המנות הטעימות והמיוחדות שטעמנו לאחרונה. הדג היה עשוי בדיוק במידה הנכונה, והרוטב המתקתק התאים לו כמו כפפה ליד. ציפוי השומשום הוסיף פריכות וטעם. לאחר התלבטות בין כל סוגי הפסטות המופיעים בתפריט – כולן מעשה יד – בחרנו בניוקי במילוי גבינות. גם מנה זו הייתה מצוינת; הבצקניות הרכות מולאו בגבינת ריקוטה, בולגרית, פרמזן ומוצרלה, ושחו ברוטב שמנת, כרישה ומרווה. שתי המנות היו נדיבות ומעוצבות לתפארת ולא השארנו אחרינו פירור. ליווינו אותן בשתי כוסות יין מרלו, שהצליחו לתרום לשמחה שכבר שרתה עלינו.

לאחר שניקינו את הצלחות, נשענו לאחור וסקרנו את המסעדה. התפוסה מלאה ומומלץ להזמין מראש: המטבח הכשר של פרימוורה קורץ לפלח לא קטן באוכלוסיה שחי בתל אביב או שמגיע לבילוי ונופש בעיר ומחפש מטבח שישלב את הטרנדיות שיש במסעדות התל אביביות החדשניות ובכל-זאת יחסה תחת מטריית הכשרות. אחרי התלבטות קצרה בגזרת הקינוחים החלטנו לחלוק טירמיסו – שהשאירה אותנו עם טעם מתוק מריר בפה, שליווה אותנו מפרימוורה עד הבית.