לרגל ציון תשעת ימי האבלות לזכר חורבן בית המקדש קבלו את ההמלצות שלנו למסעדות הדגים שאסור לכם לפספס.
כמידי שנה-בחודש אב מציינים את תשעת ימי האבלות לזכר חורבן בית המקדש (החל מ-א' באב ועד ל-ט' באב) וכנאמר בהלכה: "משנכנס אב ממעטים בשמחה". חכמים הוסיפו גדרים מסוימים כדי להגדיר את האבלות בניהם: נוהגים שלא לאכול בשר ושלא לשתות יין בימים אלה, למעט בשבת. בתור חובבי בשר אנו מבינים את הקושי בלמצוא תחליפים לימים האלו ועל כן אנו מציעים לכם-- אם אין בשר תאכלו דגים!
אז קבלו את ההמלצות שלנו למסעדות הדגים במיוחד לימים אלו.
אלתרנתיב
המסעדה המיתולוגית שעברה מכיכר המדינה למיקום הכי שווה בתל אביב, רחוב דובנוב המהמם, מספקת ללקוחות הקבועים שלה דגים טריים וטעימים כבר שנים. מעבר לאוכל המעולה, התפריט כאן גם כשר למהדרין וחלבי בלבד, ככה שאפשר להיות רגועים מהבחינה הזו.
מה בתפריט?
בהתחשב בכך שבאתם לכאן במטרה לאכול דגים, כנראה שתבחרו לפתוח את הארוחה שלכם עם סביצ’ה הסלמון הנהדר של המקום המורכב מקוביות דג סלמון רענן בשילוב עם שמן זית, עלים ירוקים ובצל סגול ומוגש על טוסטונים ועם הגרבלקס של אלתרנתיב, מנה של סלמון כבוש המוגש על אותם טוסטונים עם בצל סגול, גבינת שמנת עשירה וצלפים.
בעיקרית תוכלו לבחור בין כמה מנות דגים מעולות, ביניהן פילה של דג מושט או סלמון שנאפים בתנור לבנים לוהט עם שום, טימין ושמן זית משובח, הסלמון פרימוורה, מנה של פסטה עם סלמון, זוקיני, עגבניות שרי ושום ברוטב שמנת וריזוטו של סלמון עם עגבניות שרי ברוטב חמאה ויין לבן.
אבל אם כבר הגעתם לכאן, זה יהיה לא פחות מחטא לוותר על הספיישלים של אלתרנתיב: רביולי ארבע גבינות המוגש ברוטב האהוב עליכם, ניקוי ערמונים ברוטב של יין לבן ונגיעות שמנת עם עגבניות שרי ושום ומנה של פסטה פפרדלה עם מיקס של פטריות שמוקפצות בחמאת שום עם יין לבן ומעל לכל זה – פרמז’ן נהדר.
בני הדייג ראשון לציון
שנים רבות תושבי ראשון לציון חלמו שתיפתח בעיר שלהם מסעדת דגים איכותית וראויה שתגיש את מיטב תוצרת הים התיכון שנמצא במרחק נגיעה מהעיר.
למזלם, מסעדת בני הדייג המיתולוגית מנמל תל אכיב החליטה להתרחב ולפתוח סניפים נוספים כדי לשחזר את ההצלחה של הסניף המקורי, והיום אחד מהסניפים המרכזיים של הרשת נמצא בטיילת של העיר.
בבני הדייג תוכלו לפתוח שולחן במלוא מובן המילה, עם מעל לעשרה סוגי סלטים שונים שמוגשים כאן ללא הגבלה ומבחר רחב של דגים איכותיים וטריים שמגיעים בכל יום היישר מהים. התפריט הוא, כיאה למסעדת דגים, על טהרת דגי הים. קציצות דגים בטחינה, מבחר רחב של דגים כמו בורי, מוסר ים, לוקוס, ברבוניות, לברק ודניס שעשויים בצורה מקצועית ומוקפדת וגם נתחי בשר איכותיים, למקרה שבא לכם איזה סטייק טוב.
נדמה שבבני הדייג מצאו את המתכון למסעדת דגים מנצחת – חומרי גלם טריים ואיכותיים, צוות מטבח מיומן ומיקום מושלם ממש למרגלות החוף.
דגים 206
מסעדת הדגים הוותיקה פועלת כבר 20 שנה ועדיין דואגת להישאר בעניינים. לאחרונה המסעדה עברה שיפוץ רציני שהפך אותה למסעדה עם ניסיון עשיר ולוק חדשני וטרנדי.
המוטו של המקום – מנות מוקפדות, חומרי גלם ברמה גבוהה ושירות שמשאיר לקוחות עם טעם של עוד בכל ביקור מחדש. הגישה הזו הופכת את מסעדת דגים 206 למסעדה אמינה ועקבית ששומרת על הרמה שלה לאורך זמן - בלי טעויות ובלי נפילות. זה כמובן המתכון המושלם ללקוחות קבועים.
מה בתפריט?
מבחר מנות הדגים כאן הוא פשוט מטורף ויש כמה קטגוריות שונות, ככה שאין מצב שלא תמצאו משהו שאתם אוהבים.
כמו תמיד, פותחים עם ראשונות, קבב דגים בליווי של סלט חומוס חמים, עגבניות רעננות ויוגורט איכותי, רביולי סלק עם סקאלופ בגריל ועלי מרווה קריספיים וקלמארי יווני המוגש עם פלפל קלוי, זוקיני, צנוברים, בצל סגול ולבנה אמיתית.
אם אתם אוהבים דגים נאים, נסו את הסשימי סלמון שמגיע בתוך טאקו אורז עם קרם שום שחור, קיווי חמצמץ וטוביקו, את הקרודו מוסר ים המוגש עם צ’אטני מנגו, בצל בקאמפרי ורוטב של בלסמי מצומצם ואת הקרפצ’יו לוקוס, ונסו גם את המיוחדים של המקום, ובעיקר את האיקרה המיתולוגית ואת הסלמון המעושן.
לעיקרית תוכלו להזמין מגוון דגים במשקל לבחירתכם שנצלים כמיטב המסורת, או לבחור את אחת מהמנות המיוחדות של המקום כמו מנת הקאט פיש בחמאת לימונים, מנת הסלמון המאודה המוגש עם מיסו אדום וירקות שורש וסטייק הטונה האדומה העסיסי שנצרב בגריל בצורה מושלמת ומלווה ברוטב של חמאה אדומה.
דרבי בר יגאל אלון
רשת דרבי בר הידועה פתחה את הסניף השלישי שלה ברחוב יגאל אלון בתל אביב ואנחנו מרוצים.
המסעדה הידועה מציעה מבחר דגים עשיר המוגשים בפשטות מנצחת שהופכת את המסעדה הזו למקום הראשון שקפוץ לנו לראש כשאנחנו חושבים על מסעדת דגים.
מה בתפריט?
בראשונות של הדרבי בר תמצאו כמה מנות קלאסיות כמו סביצ’ה מדג לבן שעובר כבישה עדינה עם ירקות טריים וגם מנות שלא תמצאו בשום מקום אחר, כמו פלאפל מדג המוגש עם רטבים של איולי שיפקה ואיולי פלפלים אדומים.
כאן לא תמצאו מנות דגים מהודרות ומניירות מיותרות אלא מנות פשוטות של דגים איכותיים שמגיעים יום יום ישירות מהים ומדברים בעד עצמם. כמו שכבר שאמרנו, מבחר הדגים כאן הוא אדיר וכולם נאפים בתנור ונצלים במחבת בדיוק לפי הספר.
כל מה שנשאר לכם הוא לבחור את הדג שאתם הכי אוהבים מהרשימה הארוכה - לברק, דניס, בורי, פורל, סלמון, לחי לוקוס, ברבוניות, מוסר ים, סלמון וגם מנת פיש אנד צ’יפס.