בקינוח זה מתחיל להסתבך. חל איסור ייצוגי על הכנת מאפים מתוקים, ועל עוגת המצות המסורתית היינו מוותרים. מה עושים השפים בחג הפסח? ליקטנו בשבילכם את מתכוני הקינוחים הכשרים לפסח הטובים ביותר מהנבחרת המובילה
שף שאול בן אדרת למסעדת קימל
קינוח אורז בחלב קוקוס וקוביות אננס
4 מנות
2 כוסות אורז לבן מבושל מוכן
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות סוכר
2\1 כפית קינמון
אופן ההכנה: לבשל את כל המרכיבים 5 דקות על אש נמוכה עד לקבלת פודינג סמיך, לשפוך לכוסות הגשה, לעטר מעל עם קוביות אננס משומר ונענע קצוצה.
שף יואב בר למסעדת מאראבו
סורבה, מרק קוקוס ופירות העונה
8 מנות
מרק קוקוס:
400 מ"ל חלב קוקוס
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' סוכר
16 גר' קורנפלור
מקל למון גראס
להכנת מרק קוקוס: מרתיחים שמנת מתוקה, סוכר ולמון גראס בכלי נפרד, מערבבים חלב קוקוס וקורנפלור, מוסיפים את התערובת לשמנת המתוקה, מערבבים מעל האש ומוציאים. שומרים במקרר עד לקבלת מרק קר. חותכים פילטים של פירות העונה לפי הטעם, לדוגמה מלון, תפוז ואשכולית, ומניחים בתוך המרק. מקשטים בכדור סורבה תות או כל סורבה פרי אחר לפי הטעם.
שף ניר צוק למסעדת קורדליה
עוגת מוס
חומרים:
למוס שוקולד לבן:
220 גר' שוקולד לבן
50 גר' שמנת מתוקה (להמסה)
2 חלמונים (מביצה מס' 3)
250 גר' שמנת מתוקה (להקצפה)
אופן ההכנה: מרתיחים 50 גר' שמנת ויוצקים על השוקולד, ממתינים כמה דקות ומערבבים עד שהמסה אחידה ומצננים, לאחר הצינון מקפלים פנימה את החלמונים. במקביל מקציפים שמנת ומקפלים לתוך השוקולד.
למוס שוקולד ולוז:
200 גר' מחית נוגט (ניתן להשיג בחנויות בישול מתמחות)
200 גר' שוקולד מריר
500 גר' שמנת מתוקה
אופן ההכנה: ממסים על בן מארי או במיקרוגל (על חום נמוך) את המחית והשוקולד, מצננים מעט, במקביל מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך התערובת.
לתחתית:
150 גר' אגוזי מלך
175 גר' אבקת סוכר
100 גר' פולי קקאו טחונים (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
175 גר' חלבונים
45 גר' סוכר
אופן ההכנה: טוחנים את האגוזים יחד עם אבקת הסוכר, לאחר הטחינה מערבבים פנימה את פולי הקקאו. במקביל מקציפים ביצים וסוכר. מקפלים את תערובת האגוזים לתוך המרנג ומכניסים לשק זילוף. מזלפים את התערובת בצורה מעגלית לתוך רינג בקוטר 26 ס"מ, במידה ואין שק זילוף ניתן לעשות זאת בעזרת לקקן. אופים את התחתית בנפרד על 170 מעלות כ-20 עד 25 דק'. לקישוט: אגוזי מלך או לוז טחונים.
שף מיכאל גרטופסקי למסעדת סושיאל קלאב
נמסיס
675 גר' שוקולד 70% מוצקי קקאו
450 גר' חמאה
10 ביצים
500 סוכר
אופן ההכנה: מחממים תנור לטמפ' של 145 מעלות, את השוקולד והחמאה ממסים ביחד על בן מארי. במקביל מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-7 דק' עד לקבלת קצף יציב ובהיר. מקררים את השוקולד המומס ומערבבים בין שתי המסות ו"מורידים" את נפח הביצים המוקצפות, שופכים לרינג מרופד בקוטר 28 ס"מ ואופים כשעה. בסוף האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה שתתקרר בפנים. מעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות לפני ההגשה.
-
שף שאול בן אדרת למסעדת קימל
-
שף יואב בר - מאראבו
-
שף ניר צוק למסעדת קורדליה
-
שף מיכאל גרטופסקי: סושיאל קלאב