''אני קיבלתי את השושקה, מנה שכבר התיאור שלה עורר לי את בלוטות הרוק - פלפל אדום בציפוי פריך, ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה, על רוטב פלפלים פיקנטי. וכמה שזה טעים...''. נדב אבידן הרחיק עד לרחובות כדי ליהנות ממטעמי סזאר ביסטרו
כסטודנט, אין לי העונג לצאת למסעדות שוות באמת לעתים תכופות מדי. אבל פעם בכמה זמן, כשמתעצם הצורך לעשות משהו שונה, השכל (והארנק) נכנעים לגחמות הרגש (והתיאבון), ואני שם פעמיי אל מקום כזה או אחר שבו, כך שמעתי מיודעי דבר כאלו ואחרים, מובטחת לי חוויה מיוחדת במינה. מכיוון שבשבוע שעבר הסתיימה שנת הלימודים שלי במכללה, ומעתה אני רשמית קרוב יותר לשנה ג' מאשר לשנה ב', החלטתי שיש בכך כל הצדקה כדי לצאת ולאכול כמו שצריך. אספתי את שירן, שאמנם עדיין לא התחילה ללמוד אבל לא באמת צריכה סיבה כדי להצטרף, ויצאנו אל המקום שהיה אמור לספק לנו ערב של חוויה בלתי נשכחת- סזאר ביסטרו & בר, בפארק המדע ברחובות.
כמי שבא מתל אביב, יש חוויה מיוחדת בנסיעה לאזורים כמו רחובות. הידיעה שהתלבשנו ויצאנו במיוחד כדי לאכול, וזה לא סתם מקום במרחק הליכה מהבית, כבר הופכת אותנו לחגיגיים יותר. אבל כשהגענו אל המסעדה, הבנו מייד שכל החגיגיות הזאת הייתה מיותרת - המקום אמנם מעוצב בצורה מוקפדת, אבל האווירה עצמה נקייה וחמה, חפה מפלצנות, ועם תחושת אינטימיות לכל שולחן. ממש כמו שהתכוונו באירופה, שם הביסטרו הוא מסעדה קטנה ושכונתית, המגישה אוכל איכותי מחומרים מקומיים. מארחת חמודה הובילה אותנו אל השולחן שהוזמן מבעוד מועד, והגישה לנו את התפריטים.
יצא לשנינו להיות במסעדה או שתיים בחיינו, ובשום מקום לא נתקלנו בדילמת התפריט של הסזאר. סוחף, מעורר תיאבון, וכולל יותר מדי מנות שלא בא לי לוותר עליהן. שירן הציעה פתרון שיחלץ אותי מהקושי, באומרה "בוא ניקח מה שנרצה, ונתחלק בינינו כשיגיעו המנות". לנוכח הריחות שעלו מהמטבח והמנות שרחשו סביבנו בידי המלצריות, לא היה צריך הרבה מאמץ שכנוע.
למנות הראשונות, שירן קיבלה פטה כבד ואגס מבושל ביין, עם קינמון והל, שמייד מהביס הראשון ניתן היה לראות את ההתמוגגות שלה, ובמשך חלק נכבד מהמשך הערב נאלצתי לשמוע מגוון מילים נרדפות בשבחו- "נמס בפה, כבר אמרתי? כן?.. הממ.. רגע, אמרתי שהאגס גם מעולה?" וכך הלאה. אני קיבלתי את השושקה, מנה שלא הייתי בטוח איך מבטאים את שמה, אבל כבר התיאור שלה עורר לי את בלוטות הרוק - פלפל אדום בציפוי פריך, ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה, על רוטב פלפלים פיקנטי. וכמה שזה טעים... בעקבות התלבטות שלי, הזמנו גם מנה שלישית: פיתה סאג' - פיתה דרוזית במילוי טלה וחצילים, ברוטב טחינה ופיסטוקים. שירן הודתה לי שוב ושוב שהרשיתי לעצמי להתלבט כך, מכיוון ששנינו הסכמנו שיש כאן מנה ייחודית, עם טעם אחר וממכר.
אחרי ההנאה הזו, כבר ציפינו למנות העיקריות בקוצר רוח, ובתיאבון גדול מאוד. אלו, משהגיעו - לא אכזבו: שירן קיבלה מנת פיש & צ'יפס, שהורכבה מפילה בורי בציפוי שקדים ופצפוצי אורז, שהוגש עם צ'יפס ובצל פריך. לצידה, כחלק מהמנה, קיבלה גם שליש בירה טובורג. המנה הייתה נדיבה, הריח שעלה ממנה נפלא, ושמחתה של שירן, שהתעצמה עם כל ביס, בהחלט ניכרה לעין.
אני, לעומתה, קיבלתי צלחת גדולה, עליה מונח אחר כבוד סטייק סינטה במשקל 300 גרם, ולצידו סלט ירוק. משובח ביותר, ומרגע שנתתי את הביס הראשון, כבר לא היה איכפת לי מניסיונותיה של שירן להשוויץ במנה שלה- הייתי שבוי בטעם של הסינטה שלי, לחלוטין. איזו אחלה מנה, פשוט תענוג!
ואז, כשחשבנו שכבר אי אפשר להתעלות על זה, הגיעו הקינוחים - וופל בלגי בשבילי, הטוב ביותר שאכלתי מימי (וזה הקינוח הקבוע שלי במסעדות). לשירן, קינוח מצוין בשם וייט ליידי, קרנץ' של פרלין ומוס שוקולד לבן, עם פירות יער. אח"כ, העלמנו גם מנת מלבי. למה לא? אחרי הכל, לא בכל יום אנחנו נוסעים במיוחד לרחובות בשביל ביסטרו. עכשיו נשאר לנו רק לקנא בתושבי רחובות, שיכולים להגיע לפה ברגל, ולפתוח יומנים, בשביל לתכנן את הקפיצה הבאה.
סזאר ביסטרו בר
פקריס 3, פארק המדע, רחובות.
08-9465444
-
סזאר ביסטרו: מסעדת איכותית ברחובות
-
תפריט מגוון ומעורר תיאבון
-
פטה כבד ואגס מבושל ביין, עם קינמון והל
-
סטייק סינטה: "משובח ביותר"