''מאידך, טורטליני - כיסוני בצק פסטה, ממולאים בגבינת עיזים ובזיליקום, מוקפצים בעדינות בשמן זית, שום ועגבניות. מנה עדינה וטעימה...''. קרן ויזנר בילתה את יום שלישי, פעמיים כי טוב, במסעדת פפרדלה הכשרה שברחובות
יום שלישי בשבוע הוא קודם כל פעמיים כי טוב, ואחר כך - ערב ההישרדות שלנו מעצמנו, ומהחבורה המעצבנת בעליל של שבט טאיינו. כן כן, גם אני מהמכורים הלא כל כך אנונימיים של הריאליטי המדובר, וביום זה אני הופכת לבטטת כורסא מוצהרת. אממה, חברים מתחשבים אף פעם לא היו לי, לכן טלפון אחד הקפיץ אותי מכורסתי הנעימה למכוניתי, לנסיעה בת 35 דקות לרחובות הרחוקה, ולפגישה חשאית עם ''הסודי'' במסעדה איטלקית בשם פפרדלה.
פפרדלה הוקמה לפני כשנתיים, וממוקמת בכניסה לפארק המדע ברחובות. המסעדה חלבית, כשרה, ומציעה עסקיות צהריים שוות, לעובדי עמק הסיליקון שבסביבתה, ארוחות בוקר, ולאחרונה שודרגה עם תפריט דגים עשיר. פפרדלה מחולקת לשתי צורות ישיבה: בחוץ (מקורה), האווירה חברתית, צעירה ותוססת יותר. בפנים המסעדה אינטימית יותר, ומאופיינת בקהל משפחתי או זוגות ומתבודדים למיניהם. ניתן לבחור גם צורת ישיבה בהתאמה אישית: ישיבה בשולחן רגיל, על ספסלים מיוחדים או בפינת ה-VIP. אנחנו השתלטתנו על פינת ה – VIP (לדעתי, דאג ''הסודי לשלמונים מתחת לשולחן...), ומייד הבנתי שהרווחתי עוד משהו, מלבד אינטימיות ושקט: בצד נחה לה פלזמה אישית, שסיפקה את הצורך הכל כך בסיסי שגעש בי – לצפות בהישרדות...
אל מול רעבונם של השורדים שעל האי, רעבנו גם אנחנו מאוד, ופתחנו את הארוחה במנות הראשונות: מחד, פטריות מוקפצות בשמן זית, שום, בצל ובזיליקום, המוגשות על מצע עלים ירוקים בליווי ברוסקטה חמה וטעימה. מאידך, טורטליני - כיסוני בצק פסטה, ממולאים בגבינת עיזים ובזיליקום, מוקפצים בעדינות בשמן זית, שום ועגבניות. מנה עדינה וטעימה. לא היה קל לאכול את המנות בשקיקה, בידיעה ש''חברי'' השורדים גוועים ברעב, אך ריחות המסעדה, שנפוצו לכל עבר, לא הצליחו להשאירני אדישה, והמנות חוסלו במחי יד.
למנה עיקרית, לקחתי פיצה בלקנית: פיצה עם בצק דק וקריספי, תוצאה של אפייה בתנור לבנים, עם תוספות בדמות חציל מטוגן, זיתים שחורים וגבינה בולגרית, המשתלבות באופן מושלם ונותנות טעם של בית איטלקי. ''הסודי'' לקח רביולי במילוי ארבע גבינות, שצף ברוטב רוזה עדין. מנה נדיבה, מתובלת היטב, חמה וטעימה עד כדי התלקקות מחשידה של שותפי לארוחה.
בינתיים, כבר הסתיימה התוכנית, מוזיקת רקע נעימה פילחה את השקט ששרר בחלל המסעדה, והשמועה אודות הקינוחים של פפרדלה, שנעשים במקום ע''י אייל השף, עשתה לה כנפיים ברחבי המקום. ומי טוב יותר לנסות אותם ממני, הגרגרנית, שלעולם אינה מוותרת על פינאלה מתוקה. לשולחננו הגיעו שתי מנות שנראו מבטיחות מהשנייה הראשונה, הן בצורתן, הן בגודלן והן בדרך הגשתן. אני הלכתי על מנת הין ויאן – מנת פנקוטה, שהוגשה עם סופלה שוקולד קטן וחם בכוס אספרסו, בליווי קצפת טרייה וטעימה, מעוטרת בתותים. המנה הייתה מעולה, לא פחות. המנה השנייה - טרפלס שוקולד, פרוסת עוגה ענקית ואוורירית, עשויה 100% שוקולד בלגי, לא מתוקה מדי, ומלווה בקצפת. למרות שאיני חובבת שוקולד מושבעת, התענגתי על כל ביס וביס, וקבעתי שמדובר בתענוג קינוחי צרוף. את המתוק שטפנו עם קוקטייל איטלקי של תות מרענן, שבא בתזמון מצוין.
מבחינתי, היום השלישי קיים במדויק את מנהג פעמיים כי טוב: גם ישבתי עם ''הסודי'' לארוחה איטלקית משובחת בפינת VIP מפנקת, וגם צפיתי בעוד פרק מסקרן ומותח של הריאליטי החביב עלי. מי אמר שהחיים הם לא מופע אחד גדול?
פפרדלה
המדע 3, פארק המדע, רחובות.
08-9364422
-
פפרדלה: מסעדה איטלקית, חלבית וכשרה
-
עסקיות צהריים שוות ותפריט ערב מפנק
-
טעם של בית איטלקי
-
פסטה בפפרדלה: נדיבה, מתובלת היטב