ירדן - על מסעדת החוף 29/01/2014
הגענו לטיול בעיר אשדוד, בין היתר בקרנו בפארק ובשוק. מאחר ושמענו שאידי פתח מסעדה על חוף הים החלטנו לדגום אותה בצהריים ולהנות מהעסקיות המוצעות. למעט החניה הנוחה והשמש הנעימה, מיותר לחלוטין להגיע לשם כגודל הציפיות גודל האכזבה!
המסעדה שוכנת כמעט על חוף המים במיקום מעולה מול הגלים. פנים המסעדה מיושן אין בינה לבין מסעדת אידי המקורית שום דמיון. העסקיות נקבעות על פי המנה העיקרית מהתפריט הרגיל וכוללות תוספת של לחם, סלט דודו, איקרה וכרובית מטוגנת. מה שקבלנו בפועל בתמורה ל 174 ₪ שהשארנו היה-
צלוחית עגבניות חתוכות עם בצל ומעט עשבי תיבול שבקושי מספיקה לאדם
צלוחית קטנטנה של טחינה , כי לדברי המלצר האיקרה אזלה ( להזכירכם השעה היתה רק 13.00 ) 4 פרחי כרובית קטנים על צלוחית בטגון טמפורה ( הדבר האכיל היחיד שהוגש) וסלסלת לחם. בן הזוג הזמין שרימפס מטוגן ואני דג מוסר אפוי על מצע ירקות. הגיעו 2 קערות ענק והיה צורך בזכוכית מגדלת לגלות מה שקע שם בתוך הרוטב. השרימפסים 10 במספר קטנים עם קליפה, והדג היה חתיכת פרוסה על מעט ירקות שורש. ללא שתיה מכל סוג .על קולה גובים שם 13 ₪!!! ושרות מזעזע, אף אחד לא ניגש במשך כל הארוחה לברר או לשאול , בעל המקום שהסתבר שהוא אחד מבניו של אידי צפה מרחוק. לשאלתי אם מוגשת תוספת לצד מנות הדג והשרימפס נאמר לי שאין שום תוספת אולם לפנים משורת הדין יכינו לנו צ'יפס. ויתרנו על "המחווה" שילמנו והתקפלנו לא לפני שניגשתי למנהל המקום ( אחד הבנים של אידי) והזמנתי אותו להגיע לתל אביב לאחת מהדגיות ולראות מקרוב מה מקבלים בתמורה לעיסקית במחיר המופקע הנ"ל. היינו במסעדת החוף 3 פעמים -
פעם ראשונה
פעם אחרונה
ופעם אחת יותר מידי!