ירושלים, כך נדמה, היא עיר גדולה מהחיים: היא דרמטית מאוד, מיוחסים לה 9 קבין של יופי מתוך עשרה שירדו לעולם, האתרים בעלי החשיבות ההיסטורית והתרבותית הפזורים לאורכה ולרוחבה תורמים אף הם לגדולתה (מחומות העיר העתיקה דרך טחנת הרוח של מונטיפיורי, גן הפסלים של מוזיאון ישראל וטיילת ארמון הנציב וכלה בגשר המיתרים שבכניסה לעיר) וגם הבנייה הירושלמית יוצרת רושם עז. אבל גם בעיר שהכל בה גדול, ישנה כמיהה לאינטימיות ולחגיגות אינטימיות באופיין, כך שאך טבעי הוא שיהיו לא מעט אפשרויות של מסעדות בירושלים לאירועים קטנים.
חג הפסח, שאחד משמותיו האחרים הוא חג החירות, מעמיד בעלי מסעדות כשרות (וגם לא כשרות) רבות בפני דילמה: האם לצאת לחופשה, שהרי ממילא התפריט מוגבל עקב הפסח, ולפעמים זוהי הזדמנות טובה לשפץ את המקום או לחדש אותו, וישנם גם מזג האוויר האידיאלי וחיק הטבע שכולו פריחה ושמחה אשר מדרבנים את כולנו לצאת לטייל - או שמא לעבוד בכל זאת ולספק לסועדים הקבועים והמזדמנים חוויה קולינארית ייחודית שמוכיחה כי גם אוכל כשר לפסח יכול להיות לא פחות ממעולה.
שדרות רוטשילד הן אחד הרחובות הראשונים שנסללו בתל אביב, יש להן חלק משמעותי בהתפתחות העיר וגם כיום הן מהוות מוקד עסקי, תרבותי וקולינארי, כמו גם מקום הומה אדם בכל שעות היממה. בהתאם לא מעט מסעדות רומנטיות בתל אביב קבעו בה את משכנן, ובאופן כללי ניתן למצוא לאורכן בתי אוכל רבים, במגוון רחב של סגנונות. גם כשמדברים על מסעדה איטלקית רוטשילד הוא בהחלט מקום טוב לחפש בו את האוכל המשובח של ארץ המגף.
פוזילי, ריגטוני, קנלוני, פטוצ'יני, ניוקי, לזניה, פנצנלה, ארביאטה, פומדורו, טליאטה, טירמיסו, ג'לאטו - לפעמים נדמה שדי בשמות של המאכלים האיטלקיים כדי לגרות את בלוטות הטעם שלנו ולגרום לנו לרצות לחפש מסעדה איטלקית מומלצת.
גריל בר מציגה רף חדש בעולם מסעדות הבשר והגריל: שילוב בין עיצוב יפהפה ומושקע, תפריט ישראלי-ביתי עשיר, יינות איכותיים ואיכות גבוהה של חומרי הגלם. אז אם אתם בפגישת עבודה בבירה או שסתם קפצתם לביקור במקומות הקדושים, שווה להגיע לגריל בר לארוחה עסקית
"אל השולחן הגיעו שני נתחי ענק מגרים: סינטה 400 גרם על העצם ביישון של 28 ימים, ואנטרקוט פריים 350 גרם ביישון של 35 ימים, מפורק מהעצם. שני הנתחים, עשויים מדיום לבקשתנו, היו עבים, עסיסיים, שחומים מבחוץ ואדמדמים מבפנים..." שפרה צח, NG בר & בשר, תל אביב
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
על טרסה יפיפייה עם וף פסטורלי משקיף לים הכחול הגדול, תמצאו את לה ביפטק, מסעדת בשר ודגים כשרה. את המטבח מוביל שף מדרום אמריקה כך שמובטחת חוויה קרניבורית עם דגש על חומרי גלם איכותיים. יש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד
"רצועות דג בכבישה ביתית מלווים בלחם אגוזים חם, קרם פרש ופרוסות דקות של מלפפונים חמוצים. המנה מרשימה ביופייה. הטעמים מציפים את הפה בחדות, בנעימות רכה המתפשטת בפה..." חגית גרוס מתמוגגת מהטעמים המיוחדים המוגשים בפאסטל, הבראסרי הישראלי, באגף החדש של מוזיאון תל אביב
אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
"פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה..." ליאור פנחסי יוצא מהעיר "ללא החניה" ומגיע לברולו, בר-מסעדה בפתח תקווה המציע אלכוהול משובח ובשפע, אוכל ממכר וסוחף ואווירה קלילה
ברמת ישי השוכנת בצפון עמק יזרעאל תמצאו את ארנולד'ס, מסעדת שף כשרה למהדרין תחת שרביטו של השף אורי ארנון. התפריט מורכב מרכיבים מהשראה שיש לגליל להציע עם נגיעות צרפתיות וים תיכוניות. באזור? לא תקפצו לעסקית צהריים?
"את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד..." גיל ח' עמית מגיע לפוסטו פיגו, מסעדת איטלקית חדשה בראשון לציון, השוכנת בתוך מקום מפתיע. בואו לגלות
"באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה..." יונתן שטרנברג בוחן את ארוחת הטעימות העסקית של מקסיקנה, תל אביב
"עוגת גבינה בחושה שהיא ללא ספק הטובה שזכיתי לאכול עד כה, עוגת גבינה אפויה עם נגיעות גרידת לימון, תפוז וריקוטה, טארט ריקוטה עם דובדבנים ופירות יער..." לקראת ארוחת שבועות המשפחתית, דן תורן מגיע ללחם ארטיזן ברעננה. היה טעים מאוד
קרניבורים - קחו הפסקה לכמה ימים. חג השבועות הוא שעתן היפה של המסעדות החלביות. הן נמצאות כאן כל השנה, מלאות בעושר של טעמים יצירתיים, עטופות בניחוחות משכרים וביין משובח. קבלו המלצה למסעדות חלביות מומלצות מצפון ועד דרום:
מוסקט מצפה הימים הינה מסעדת גורמה השוכנת במלון מצפה הימים, על הכביש המתפתל בין ראש פינה לצפת. מוסקט היא חלק מהרנסנס הקולינרי המשמעותי שחווה הגליל, ואשר במסגרתו צצו עוד ועוד מסעדות שף בצפון, אולם בה בעת היא גם מסעדה ייחודית, המציעה חוויה מיוחדת בלוקיישן בלתי נשכח.
פעם, לפני שנים רבות, פעלה באילת מסעדת דגים מצליחה בשם "הדייג היווני" - שאין כמעט ישראלים שלא פקדו אותה והתענגו על הדגים שהפיק תחת ידיו האמונות השף יעקב. עם השנים שינתה המסעדה את שמה, והפכה ל"רק דגים", אבל השף הוא אותו שף, תשומת הלב המוקפדת לה זוכה כל דג לפני שהוא עולה על הצלחת של הסועדים היא אותה תשומת לב מוקפדת וההנאה של אורחי המסעדה היא אותה הנאה בדיוק.
מיט אני וויין (Meat & Wine) היא רשת עולמית, שהחלה עם מסעדה דרום אפריקאית ומאוחר יותר התרחבה גם לסינגפור, סידני, לונדון, דובאי - וגם הרצליה. הקונספט בכל מסעדות הרשת אחיד, פשוט וטעים: בשר מיושן היטב ויין מובחר המותאם לבשר, שביחד יוצרים סינרגיה שהופכת כל ארוחה לחוויה משובחת.
תל אביב, לטוב ולרע, היא עיר טרנדית. האופנות מתחלפות, ישנה כמיהה מתמדת לריגושים חדשים והאנשים נוהרים למקומות ה"נכונים" רק עד שהם מוכרזים כלא נכונים יותר. בפרט כך הדבר בתחום הקולינארי:
ישנן לא מעט בדיחות על הקשר בין ירושלים לים, או ליתר דיוק על היעדר החיבור - אבל מסעדת "דולפין ים" הוותיקה והאהובה מוכיחה שירושלים וים יכולים להתחבר היטב ולהתמזג לכדי מסעדת דגים ומאכלי ים ייחודית ומהנה
מיקום מנצח בלב השכונה הציורית משכנות שאננים, נוף מעורר השראה ובראשו חומות העיר העתיקה, תפריט גורמה כשר המבוסס על מיטב מטעמי המטבח האיטלקי האהוב, חומרי גלם טריים במיוחד, ביצוע מוקפד של כל מנה ומנה ושירות לבבי וקשוב - מכל אלה ועוד תוכלו ליהנות במסעדת מונטיפיורי הירושלמית
שם המשחק בעולם הקולינריה הוא להיות ייחודי: בין אם מדובר במסעדות דגים בצפון, בין אם מסעדות בהרצליה על הים, מסעדות ברחובות עם חדר פרטי, מסעדות טבעוניות בבאר שבע או מסעדות שף בתל אביב - בכל מקרה כדאי מאוד להיות ייחודי, אחרת נעלמים בים המקומות שנפתחים כל הזמן
כשמחפשים מקום לאכול ולבלות בו, בין אם זו מסעדה בקריות בשבת, בין אם מסעדת שף בירושלים, בין אם מסעדה טבעונית בתל אביב ובין אם מסעדה דרום אמריקאית בגליל, אנחנו תמיד שואפים לדעת מראש שצפויה לנו חוויה מהנה. ודאות אף פעם אי אפשר למצוא בחיים, אבל כשמדובר במסעדה של שף ותיק, מוכר ואהוב, שהיא אחות צעירה למסעדה רבת שנים ומוניטין, מן הסתם אנחנו יכולים להגיע אליה עם רמה די גבוהה של ביטחון שצפויה לנו ארוחה משובחת. זה המצב כשמדובר ב"קימל בגלבוע", האחות הצעירה והצפונית של "קימל" המצליחה - ואכן למגיעים לביסטרו הכפרי ששוכן במתחם הסקי בגלבוע מצפה ארוחה מושקעת, מוקפדת וייחודית.
הפיכתו של העולם לכפר גלובלי באה לידי ביטוי גם בתחום הקולינארי, והרצון שלנו לחוות טעמים חדשים הוביל אותנו לחפש טעמים רחוקים: המטבחים הקלאסיים של איטליה וצרפת, המטבח האמריקאי, מסעדות אסייתיות, מסעדות מכסיקניות, קובניות ומה לא בעצם.