קרניבורים - קחו הפסקה לכמה ימים. חג השבועות הוא שעתן היפה של המסעדות החלביות. הן נמצאות כאן כל השנה, מלאות בעושר של טעמים יצירתיים, עטופות בניחוחות משכרים וביין משובח. קבלו המלצה למסעדות חלביות מומלצות מצפון ועד דרום:
צפון
הדגים, עין גב- על חופה המזרחי של ימת כנרת, מש על קו המים עם נוף לגליל הירוק ולמרדות העיר טבריה, שוכנת מסעדת הדגים עין גב. התפריט נסמך בעיקרו על הדגים שזה עתה נמשו מהכנרת במגוון סגנונות בישול: אידוי, גריל ובתנור. כדאי להתחיל עם מגוון מנות פתיחה ממכרות, להנות מיינות יקבי רמת הגולן ולקנח במשהו מתוק.
פורטובלה, בן עמי - בין מטעים וחוות ובצמוד למחלבת עזים שוכנת פורטובלה - מסעדה חלבית כפרית. בתפריט תהנו ממגוון מנות עשירות בגבינות איכותיות וטריות המגיעות הישר מהמחלבה. מוזמנים להנות מניוקי פסטו, חצילים ממולאים, פילה סלמון אפוי בתנור, קלצונה טונה ברוטב נפוליטנה, לזניית גבינות מוקרם בתנור.
ירושלים
סאפורי - המטבח הוא איטלקי-חלבי כשר בשילוב טכניקות מודרניות ממטבחים שונים מרחבי העולם (צרפתי, הודי, אסיאתי) כך שמוצעת לסועד חוויה קולינרית המשלבת בין הקלאסי האהוב לעכשווי התוסס. מנות מומלצות: פפרדלה סלמון, רביולי ארבע גבינות, טורטליני טריות יער, קנולי גבינות, למון קראסט לימון ועוד הרשימה ארוכה.
בין הקשתות - השף שי לוצאטי מנצח על מטבח חלבי-איטלקי-כשר ומכין מנות מעוררות חושים והכל קורה במתחם של הכותל המערבי, כך שהאווירה במקום מיוחדת ושופעת קדושה. מה רקח השף? סטייק טונה צרובה ברוטב יין אדום בליווי פלחי בטטה מקורמלת, גלילות חצילים בגריל במילוי לבנה ברוטב פסטו ועוד שפע טעמים מענגים.
פולי - מסעדת שף חלבית השוכנת בתוך בית ערבי עתיק יומין בלבה של שכונת בקעה בירושלים. התפריט שואב השראה ממספר טכניקות סגנונות בישול. האווירה אינטימית ושקטה, מזמינה וחמה, והכל בשילוב יין ישראלי משובח. כדאי לטעום: פוקצ'ה פטה, גלילי פסטה ממולאים בגבינות, ניס בעשבי תיבול ולקנח באגסים שיכורים.
השרון
בליסימו, פרדסיה - בלב השרון, באווירה פסטורלית וירוקה תגלו בית אוכל איטלקי כשר מלא בניחוחות של מאפים טריים, פיצות ופוקאצ'ות שיצאו זה הרגע מטאבון האבן האיטלקי וכמובן ריח התבשילים האיטלקיים המסורתיים. מומלצי הבית: ניוקי ריקוטה, טליאטלה ברוקולי וגבינות, פנזרוטי חציל פטה ענע, יזוטו פרימוורה ועוד שפע טעמים.
אלפרדו, רעננה - מחפשים בריחה קלה משגרת היום, אלפרדו ברעננה מציעהה לסועד תפריט חלבי-איטלקי עשיר בצבעים ומפיץ ניחוחות ממגנטים, והכל באווירה רומנטית קסומה. השף, סף לרנר, אחראי על מנות מעולות בתוספת נגיעות אישיות שלו: כדורי ריזוטו, פטריות ממולאות, סלט חלומי ובטטה, לזניה ארבע גבינות, רביולי ערמונים ועוד.
הבית בעולש, עולש - שילוב ענוג בין לריה לפרטי אספנות וכלי בית לבית קפה חלבי. הבית מעוצב כבית טוסקני מרהיב ביופיו הכולל גם חצר רחבת ידיים ופורחת, פשוט מקום רומנטי וקסום, ממש כמו בכפרים באירופה. מוזמנים להתענג מבנידיקט בוקר, ריספי ארטישוק, לזנית גבינות וירקות, פילה סלמון בחמאת שום ועוד הרשימה ארוכה.
המרכז
אונו, תל אביב - בלב תל אביב, בתוך חלל רחב ידיים, חם ומודרני שוכנת מסעדת אונו של השף ניצן רז המציעה מטבח איטלקי עכשווי כשר יחד עם בחר יינות ישראליים מובחרים. אונו מביאה רעננות מפתיעה לז'אנר החלבי-איטלקי. המלצת השף: קורדו מוסר ים, סלט יוליוס, ניוקי פיצוחים, פטוצ'יני ירוק, סטראצ'טי תרד ועוד טעמים שלא ישאירו אתכם אדישים..
קפה יפו, יפו - בלב שוק הפשפשים התוסס והצבעוני, שוכן קפה יפו, ביסטרו איטלקי-חלבי-ישראלי, המאחד בתוכו ניגודים וקצוות: חדש מול ישן, אומנות וארכיקטורה עם חיי הרחוב, ואת שלוש הדתות. גלו את הטעמים המיוחדים של סלט בורגול צאן, מעורב ים יפואי, פטוצ'יני טוסקנה, קציצות עדשים, קאדיף וניל ממכר ועוד שפע מיוחדים וממכרים.
גומבה, פתח תקווה - הזמנה לחוויה איטלקית שמחה ומלאת אקשן. גומבה מציעה תפריט איטלקי אותנטי הנסמך על שימוש בטכניקות מסורתיות של בישול ואפייה, ציוד וחומרי גלם שהובאו מארץ המגף. הצצה לתפריט: קנולי גבינה ותרד, סלא ארטישוק ופרמזן, טורטליני מילוי גבינות ופטריות, בלוברי עם פירות יערוגלידה איטלקית רכה.
דרום
ערמונים, אשקלון - במרחק הליכה קצר מהים, תמצאו את ערמונים, מסעדה חלבית כשרה. האווירה נעימה ופסטורלית, התחושה ביתית ומזמינה והשף, הדס דאודי, מנצח בגאון על המטבח המוציא מנות כמו: דואט ארטישוק ופטריות, קרפצ'ו סלמון וירקות שורש, רביולי במילוי בטטה וערמונים, שווארמה דגים על טורטייה ועוד שפע מנות קסומות.
בית הלחם, ערד - מתחם המשלב בין בית קפה חלבי ומאפייה האחראית על אספקת מוצרי המאפה הטריים, החמים ומפיצי הניחוחות הממגנטים לבית הקפה. כל מנה נעשת עם המון אהבה ואתם מוזמנים להנות מארוחות בוקר מענגות, סלטים טריים, מרקים חמים בתוך קונכיות לחם, שקשוקות, עוגות אישיות ועוד שפע מנות קינוחים עוררות טעם.
אנג'לינה אילת - בטיילת המלך שלמה שוכנת אנג'לינה הכשרה באילת המציעה לאורחיה תפריט חלבי-איטלקי משובח. מוזמנים לפתוח ארוחה עם ירקות קלויים בשמן זית, להמשיך עם פסטה "פנה סלמונה", ולקנח עם נקוטה וניל יחד עם פירות יער. עוד בתפריט: פוק'ות, פיצות, פסטות, דגים ושפע קינוחים. בואו להנות מאווירת שבועות-חלבית גם באילת.