''אבל ההתמחות העיקרית של מאיה הקונדיטורית היא הפטיפורים. פיסות חלום קטנות ויפהפיות בעבודת יד, שכל אחת מהן ממלאת את חלל הפה בשילוב טעמים משכר....''. שפרה צח ביקרה באירוע בו השתתפה קונדיטוריית הבוטיק מאיולה, והתמכרה
''מאפה הקינמון היה נימוח, מדויק באופן הכנתו, בעל טעם עשיר של קינמון אך ללא טעמי הלוואי הנלווים לעתים למאפה נפלא זה...''. נדב אבידן הפתיע את זוגתו בתופינים ומיני תרגמה, מהקונדיטוריה הכשרה אייל מאפים טובים שבנס ציונה
''רוגלך חלבה ורוזמרי שובים אותנו בטעמם העשיר והסמיך. זה במילוי חלבה דחוס ומתפורר בפה, זה במילוי פריך ולח של שוקולד ואגוזים. שניהם היו לא פחות ממעולים...''. מיכל זמרני פינקה חברה טובה עם המאפים של הקונדיטוריה חמדה עוגות
''הקיורטוש מוגש חלול, בטעמים: אפשר להוסיף עליו תוספות מגוונות מבחוץ, כמו קינמון או וניל, ויש קיורטושים שהתוספות שלהם מגולגלות כבר יחד עם הבצק, כמו שוקולד...''. עיינה גל חזרה מחופשה בברצלונה היישר לבית קיורטוש המאפה ההונגרי
''סברינות אישיות מצוינות, וזה למרות שבד''כ אני נרתע מהן. הפעם הטעם שלהן היה טרי, מתוק במידה, ומוכן כהלכה. פשוט עוגה תענוג..''. נדב אבידן נערך לביקור ההורים עם המאפים המשובחים של טל שטייינר מהקונדיטוריה טייק א קייק
''בפרלינים: תפוז, דובדבן, ארמניאק, תפוח, צ'ילי חריף (כן, כן!), וטראפל קינמון. בו הקינמון מוסיף לטעם, ולא משתלט עליו...''. נדב אבידן פיצה את זוגתו בתשורות מחנות השוקולד צ'וקה. עכשיו היא מחכה לפדיחה הבאה שלו
מקור שמה של העוגייה המסורתית של חג פורים, הוא בשפה היידית, ובמקור האוזניים היו בכלל כיסים. לכבוד החג שתיכף כאן, קצת מידע על אוזני המן, ארבע קונדיטוריות בהן ניתן להשיג אוזניים איכותיות במיוחד, וגם מתכונים
''עוגת התפוזים בשמנת, שלקחנו איתנו לפיקניק, הייתה בעלת טעם מרענן ונעים. איזה שידרוג, הביטו עלינו בהערצה החברים...''. מיה בר זכתה למחמאות לא-לה, כשהגישה עוגות ועוגיות תוצרת הקונדיטוריה לימור מאפים בעבודת יד
''אנגלז הוא מוס שוקולד עם גנאש שוקולד לבן באמצע, במעין גומחה, עם מזיגת שוקולד לבן חם. וואו!!...'' נדב אבידן גילה את גן העדן האבוד בקונדיטוריה טרימולין, ונשבע אמונים לכל בית קפה שיזמין ממנה קינוחים
המבחר העשיר של העוגות הבחושות, העוגיות, המאפים המלוחים והמתוקים בפיס אוף קייק בלבל את נועה שחר. בסוף היא טעמה פחזנית קרה עם קרם אלוהי בטעם של פעם וקרואסון שקדים נימוח, והפכה למבקרת קבועה ביפו
לפעמים חלומות מתגשמים, עובדה: מירב ומיה שאולוב, שנולדו לאמא האופה המדופלמת, חנה שאולוב, הקימו לפני כשנה את ''האחיות שאולוב'', קייטרינג בוטיק שבו הן מכינות מתוקים מיניאטוריים יפהפיים, שיגרמו לכם לרצות לדלג על הארוחה ולהגיע ישר לקינוח
אלון כהן התעלה על עצמו הפעם עם מתכון לעוגת שוקולד חלומית, שתעביר לכם את החג במתיקות מופלאה. מומלץ לנסות בבית
תות בשוקולד לבן, עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי ועוגת גבינה שוקו-קפה. השפים ניר צוק וארז שטרן עם שלושה קינוחים שיעשו לכם את סוף השבוע
ט''ו בשבט עושה לשפית אדר קפלן מור חשק להתרפק על ארוחת הבוקר הישראלית ולהפליא במתכוני ירקות
אין כמו עוגת שמרים הנאפית בתנור כדי למלא את הבית בריח של שבת חורפית. סמדר ולטר בטור על בצק שמרים ושלושה מתכונים של מאפי שמרים שלא תוכלו לעמוד בפניהם
הגשם עושה להנס ברטלה חשק ל- Beignet, פירות מטוגנים בבלילה המוגשים בתוך כוס מרטיני מלאה ברוטב וניל. הגיג ומתכון בצדו
כינרת הראל ביקרה במפעל השוקולד שוקונוי בנתניה, המעסיק צעירים מוגבלים, וחזרה נלהבת ועם המלצה חמה לקראת החגים: קנו את השוקולד המשובח של שוקונוי באריזה אישית מקורית
אין כמו אוכל פשוט ומהיר, ויסלחו לי כל השפים והבשלנים שמוכנים להשקיע במנה אחת שעות על גבי שעות. אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, אבל אחד התענוגות הגדולים שלי הוא דווקא לשמוע את הסועדים נהנים ממשהו שלקח לי מקסימום חצי שעה להכין
גלית והנס ברטלה, השף-קונדיטורים של בית הקפה ''גאיה ברטלה'', יפתחו באוגוסט קורס מקצועי לאופים חובבים. מי שיתמכרו, יוכלו להצטרף בתום הקורס לסטאז' בקונדיטוריה של ''גאיה ברטלה'' ולפצוח בקריירה מתוקה במיוחד
רגע לפני החמסינים הכבדים ממליצה אדר קפלן-מור לשבת במרפסת עם פרוסת עוגה קרה וכוס לימונדה. שני מתכונים לעוגות גבינה קרות והגיג קיצי
מחפשים את המתכון לעוגת הגבינה האולטימטיבית? קבלו את אוסף מתכוני שבועות החגיגי והמתוק שלנו, ממוס שמנת ותותים עד עוגות גבינה אישיות ודיאטתיות
בקנדה, מספר השף אורן רון, יש סירופ מייפל ייחודי לכל מחוז, ממש כמו עם היין אצל הצרפתים או האיטלקים, ויש אפילו גוף ממשלתי שקובע את מידת האיכות של הסירופ. טור לכל מי שחשב שמייפל הוא רק סוכר נמס עם מתכונים מפתיעים בסופו
כדי להכיר קצת צמחי תה, ואולי גם לחנך את הילדים לעניין כדאי להגיע לחווה ולקטוף צמחים כמו נענע, מרווה, לואיזה, רוזמרין, אורגנו, מליסה ועוד, באופן עצמאי בשטח שמיועד לכך
תמיד האמנתי שהאוכל משמש כתירוץ מיותר להגיע לקינוחים, ומהווה לשוחרת מתוק שכמותי פרומו ארוך ודי מיותר. קינוחים טובים מצליחים להוציא ממני אנחות עונג ששום סטייק או פסטה מצוינת לא יתחרו בהן, השף של אדוארדו, אייל פרץ, מציג את סדרת הקינוחים החדשה והחדשנית
בין אם אתם מכינים סופגניות מבצק אשל, כמו של הדודות שרוצות לגמור עניין מהר ובין אם אתם ממתפיחי השמרים המעטים שעוד נותרו, תשמחו בוודאי לשמוע שיש מי שמשקיע ה- מון עבודה בסופגניות שלכם. באסף ארטיזנל הלכו על כל הקופה ופצחו החג הזה בסופגניות בריוש ובעיברית- הכי קשה ומושקע שיש. הנה המתכון.