''מה יש לאכול? הבה ניתן הצצה בסירים: הקוסקוס עצמו עשוי ''אחד-אחד'' כיאות, ומוגש בשלוש גירסאות - לבן רגיל, צהוב בתוספת כורכום ובריאותי מקוסקוס מלא...'' שפרה צח טועמת קוסקוס ''אחד-אחד'' בבא לי קוסקוס בתל אביב
''הילד אוהב מאכלי ים, הילד מת על סושי, הילד נטרף מנודלס. פתחנו עם מנה חביבה של קלמרי מטוגנים במעטפת קריספית ויפת צבע שהוגשו עם רוטב שמנת ועירית...'' זיו תפוז מוצא דרך מקורית לשעשע את הילד ביקינטון
''אנחנו בוחרות לנו קיורטוש קלאסי בטעם קינמון וקיורטוש משודרג בטעם שוקולד וניל, והולכות להמשיך את החגיגה בבית (או לפחות ככה חשבנו, עד ששאר בני הבית גילו את השקית)...'' שפרה צח לא שוקטת על השמרים בקיורטוש
''אני מזמינה שיפוד אחד של כבדי עוף והשני של קבב, שמגיעים בלווית סלט. הקבבים דחוסים ו''קפיציים'' כנדרש, וכבדי העוף עשויים בדיוק עד לנקודה הנכונה...'' שפרה צח מגיעה לטאבון והמנגל ונזכרת בסצינה מהמיתולוגיה המשפחתית
''ואז זה מגיע: פלטה שעליה שני נתחי בשר מעוררי תיאבון, עשויים מדיום כפי שאנחנו אוהבים: אנטריקוט ע-נ-ק ונתח עבה, מלבני כמעט, של סינטה...'' שפרה צח, לוקחת את הגוזל שלה, פורשת כנפיים ועפה ישירות לאל גאוצ'ו ת''א
''בצק שהופך למאפה נגיס ונימוח כאחד, שגם משתדך לכל סוג של מילוי וציפוי: גבינות, סלמון, ירקות וממרחים מתוקים. על הדרך נוספו לו גם כמה טוויסטים מקומיים...'' שפרה צח ובנה משתלבים בתנועה הבלתי פוסקת של הלקוחות בבראצל
''פלטת גבינות מעוררת תאבון הגיעה לשולחן ולצידה סלסלת בייגלס, אותם בררנו מתוך המבחר הגדול. לא ידעתי את נפשי וגם לא ידעתי מה לבחור...'' אדווה גן סתיו מבקרת בכרמלי'ס בייגל ומספרת על הבייגל, החור ומה שביניהם
''מאגף המאפים, בחרנו בקלצונה. הקלצונה הוא מעין לחמניה תפוחה שתוכה הוצא ובמקומו הוכנס מילוי ובו כל טוב: חציל מטוגן, גבינה בולגרית, ביצה קשה ועגבניה...'' שפרה צח ובתה מרכיבות בעצמן ארוחת צהריים לתפארת בפיצה פצה
''במחווה לשנות השמונים (אני) ובהתרגשות גדולה (בן החמש שלי) הזמנו מילק שייקים: אחד תות ואחד וניל. בכוסות עבות על רגל רחבה הם הוגשו, שוצפים, סמיכים ונהדרים...'' אדווה גן סתיו ובנה אוכלים, משחקים ונהנים בבלינצ'ס של שושנה
''המקום מציע שניצל בשישה טעמים – פולני, בציפוי פירורי זהב; צרפתי, בציפוי חרדל דיז'ון; יווני, בציפוי שום; סיני, בציפוי שומשום...'' אורלי פרש אזולאי מגיעה למסקנה שהשניצליה היא מקום גאוני שנותן מענה לעוברי אורח רעבים
''ארוחת הבוקר כללה שתי ביצי עין מושלמות שנראו כאילו יצאו מציור ילדים, ג'בטה מחיטה מלאה, זיתים, טחינה, ממרח עגבניות מיובשות, גבינת שום שמיר ועוד...'' אדווה גן סתיו, לאחר ביקור בקפה רומא, שוקלת ברצינות לטוס לאיטליה
''הזמנתי פילה סלמון צלוי ברוטב שמנת וחרדל. פרפר הסלמון שנחתך במיומנות היה מצוין, רך ועסיסי והוגש מעל קוביות רכות של תפוחי אדמה וחצאי עגבניות שרי...'' אדווה גן סתיו, אחרי ביקור בבורוכוב 88, יודעת להמליץ לאן כדאי ללכת''
הזמנו ''אנטריקוט כריסטופר'' - מגדל שכבות שתחתיתו פירה, עליו מעין לביבה פריכה עשויה טבעות בצל שטוגנו בבלילת בירה ולמעלה נתח אנטרקוט משובח ועבה, מעוטר בציר עשיר בגוון מתקתק...'' שפרה צח מגלה את אמריקה בקולומבוס
אלון גל וגיא מרוז חברו עם מועצת זכרון יעקב, להפקת פסטיבל המוקדש לנגני ותרבות הרחוב .לצד אווירת הפסטיבל מציעה זכרון יעקב מבחר מסעדות שישמחו לארח אתכם. מה שנשאר זה ליהנות ממוזיקה טובה ואוכל משובח. לא צריך יותר מזה
''מנת הילדים של עמרי נראתה בלתי אפשרית. היא הייתה ענקית והכילה המבורגר עסיסי, צ'יפס פריך וירקות טריים חתוכים גס על ההמבורגר...'' אורלי פרש אזולאי לקחה את בנה לקניבר, שם פגשו, פנים מול פנים, ללא פחד, המבורגר אמיתי
''אני לוקחת לעצמי ארוחה מפנקת של פלטת סלמון מעושן, על מצע עלי בייבי וכדור גבינת שמנת, יחד עם בייגל אחד מחיטה מלאה ואחד בציפוי בצל...'' שפרה צח מספרת איך מתמודדים ומפנקים נערה בגיל ההתבגרות. התשובה: כרמליס בייגל
בארבעת סופי השבוע שבין ה- 20/2 וה- 14/3, מתקיים פסטיבל יואב-יהודה. עשרות בשלנים יפתחו שולחנות עשירים במאכלים אתניים ממטבחן של העדות השונות. בנוסף לחוויה הקולינרית, מגוון אטרקציות לילדים, מפגשים עם אמנים ועוד
פסטיבל ''שבוע טעמים בעמקים'' מתקיים ב- 8-14.2, ומשלב בו אינספור אטרקציות. בפסטיבל משתתפות מיטב המסעדות המציעות תפריטים אטרקטיביים. שפרה צח השתתפה בפסטיבל, וממליצה לקחת את הילדים לכמה ימים של כיף
''מוכרת חביבה הציעה לעדי סנאי שוקולד חלב, שקרץ לה מהרגע שנכנסו. עדי כרסמה את הסנאי בהנאה – בעוד אני מתלבטת איזה פרלין אקח עם הקפה ההפוך שהזמנתי...''. אורלי פרש אזולאי ובתה גילו את סוד השוקולד בבוטיק השוקולד טרינידד
"סוף סוף הסיבה שלשמה התכנסנו – פיצות הגורמה, שהן מנת הדגל של המקום, ובראשן 'המתפלצנת'. הילדה טורפת את הפיצה כאילו ינקה כמהין עם חלב אמה...''. שפרה ואורלב צח מספרות על בילוי אמא-בת בפיצריית הגורמה כרמלה סופרנו
''ריח הבולונז שהגיע לשולחן עורר את כל חושיי. עמרי זרח מאושר. ללא סיג ושיח תפס את המזלג, והחל לגלגל את הספגטי שלו במיומנות...''. אורלי פרש אזולאי מלאת גאווה על בנה בן הארבע, שהתגלה במסעדת פופולו כפריק של אוכל איטלקי
''קיש הבצל המתקתק היה טעים מבפנים ומבחוץ, משמע, הן בצק החמאה הנימוח והן המילוי העשיר, היו נפלאים..''. מיה בר בילתה עם בתה בבית הקפה אוסישקין רסט קפה, וכמו בפרסומת לכרטיס האשראי– תהתה למה מגיע לה כל הטוב הזה
''הסיזר נודלס, מנה מוצלחת מאד של נודלס, נתחי עוף, נתחי אנטריקוט, פלפלים, נבטים ובצל ירוק, התקבלה בתשואות מכל צידי השולחן...''. אדווה גן סתיו לקחה את בנה למסעדת למון גראס ברעננה, ונהנתה לראות אותו מוקסם מהעיצוב, ומהאוכל
''די מהר היא התבייתה על ציה פיורלה - ניוקי בשמנת, רוקפור, אגוזי מלך ופרמזן. טעמה ופסקה: הרוקפור מורגש כאן כמו שצריך ובזכותו הניוקי לא סתמיים, וגם תוספת האגוזים תורמת לעניין...''. שפרה צח חגגה עם בתה במסעדת אמורה מיו
''קציצות הבקר, כדורים עגולים מתקתקים, נטרפו במהירה, וידו של הקטן, האוחזת במזלג, נמשכה לכיוון צלחת הפרגיות של אחותו, שהיו באמת הצלחה מסחררת...''. מיה בר נזכרת בערגה בימי החופש הגדול הטובים, שבילתה עם ילדיה במסעדת המכבים