בואו נודה, ארוחה טובה במסעדה תמיד תשדרג לנו את החוויה של החופשה המשפחתית או הזוגית, אך עוד יותר כיף לאכול במסעדה שלא הכרתם ולגלות טעמים חדשים וסוחפים. בגליל יש לא מעט מסעדות קטנות ומרתקות, ששווה לצאת מהצימר בשבילן או לקחת הפסקה קצרה מהטיול ולסעוד בהן. מסעדות מומלצות בגליל - לכל מי שרוצה לחדש ולהפתיע
יוזמה חדשה בעולם המסעדות, המעדניות והקצביות בישראל, תו איכות "חי בריא", המהווה אישור לעמידה בתקנים מחמירים למגדלי הבשר בשוק המקומי, תוך שמירה על מעקב מלא מהמשק לצלחת, פיקוח גנטי מחמיר והכל לטובת בריאות הציבור. מסעדת הבשרים המוכרת והאהובה, NG בנווה צדק, היא מהחלוצות שאימצה את היוזמה, וכמובן ששפרה צח יצאה לבחון מקרוב את התופעה.
"מגש גדול ועליו קוביות בקר צרובות, עשויות מדיום לבקשתי, שחמחמות מבחוץ ואדמדמות מבפנים, טובלות ברוטב צימיצ'ורי פיקנטי שמבליט את טעמן, יחד עם ירקות שורש צלויים, פרחי ברוקולי ותרמילי אפונה..." פר דרייר בתל אביב מציגה מיקום חדש, תפריט מורחב, שפע של אלכוהול ואווירה מנצחת. שפרה צח והבן חגגו שם את יום המשפחה
"הנסיכה הבלתי מעוררת של המקום, כרובית אפויה המוגשת על מצע של טחינה, סלסלת פלפלים וחציל. הכרובית הונחה כמו פרח על הצלחת והיא נימוחה ונפלאה..." כרמית אופק מגלה את צ'יה בתל אביב, ביסטרו קפה, צמחוני-טבעוני, שכונתי וידידותי שבקלות תתמכרו לטעמים שבו
"הפסטה הייתה טעימה מאוד, עשויה אל-דנטה עם טעמים חורפיים עשירים ומעט מתקתקים של ערמונים, אפונה ירוקה, שלל פטריות טריות ורעננות ברוטב ציר..." הקסם של מומה שבקריית ענבים מתחיל מתוך מבנה הרפת ההיסטורי, ממשיך עם סיפור משפחתי מיוחס ומגיע לשיא עם מטבח אזורי אקלקטי. יונתן שטרנברג קפץ לביקור בלתי נשכח
יש בה נמל פעיל ומזרקת משאלות ממש כמו ברומא, יש בה סמטאות ציוריות ושווקים צבעוניים וססגוניים, שלוש הדתות שוכנות בה בהרמוניה והכי מסקרן שהקולינריה בה כיום היא בשיא תפארתה. בואו להכיר מקרוב כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא כדאי שתפספסו בביקור הבא שלכם בעיר
"המשכנו נחושים בדעתנו אל הקינוח הבא, שאנטי תותים, המורכב מגנאש שוקולד לבן מוקצף, תותים טריים עם שברי שוקולד לבן תוצרת בית, קצפת, קראמבל עוגיות ורוטב תותים..." כרמית אופק יצאה לבדוק את תפריט קינוחי הספיישל החורפיים של מקס ברנר שהינם על טהרת התותים והשוקולד. עם קינוחים כאלה, למה אין חורף כל השנה?
החורף בעיצומו, השלג נערם על פסגת החרמון, וזו הזדמנות נהדרת "לארוז" את המשפחה ולצאת לטיול ברמת הגולן. וכדי שלא תישארו רעבים, ריכזנו עבורכם רשימת מסעדות בדרך לחרמון. אז בואו לגלות היכן מגישים מרקים מהבילים, קדירות חורפיות, סטייקים משובחים ושאר פינוקים מתוקים
"הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר...". ליאור פנחסי התמוגג מהעיצוב המינימליסטי והתמכר לטעמים האוריינטליים המרגשים של אויאמה פתח תקווה. ועכשיו - לרגל חגיגות העשור, השיקו תפריט אסייתי חדש. לחיי העשור הבא!
המטבח האיטלקי הוא כבר שנים המלך הבלתי מעורר של הקולינריה המקומית, אז מהו בעצם סוד הצלחתו? הפחממות המשביעות, הרטבים שופעי העגבניות ושמן הזית, או אולי בכלל היכולת שלו להציע מנות מתוחכמות ויוקרתיות לצד מנות קלילות ועממיות. בואו להכיר מסעדות איטלקיות מומלצות מכל רחבי הארץ
"מרק בורשט, מרק אוקראיני מסורתי, שהכיל קוביות סינטה, בצל, גזר, כרוב לבן, תפוחי אדמה ועגבניות, שהוגש בליווי שמנת חמוצה. מרק חם, עשיר ומנחם, כזה שרוצים מנה נוספת..." במסעדת באבא יאגה בתל אביב חוגגים את פסטיבל "מרוסיה באהבה" אז צביקה זייפר הלך לגלות את הטעמים והניחוחות המיסתוריים של המטבח הרוסי. כאן נולד סיפור אהבה!
"פנזרוטי חציל שהם בעצם כיסוני בצק ממולאים בחצילים, פטה ונענע המטוגנים קלות. נמסנו לתוכם כמו הפטה שנמסה לה מעוצמת הטיגון ונהנינו מכל רגע. כמו סופגנייה איטלקית ממולאת בכל טוב..." חגית גרוס מגלה את בליסימו בפרדסיה, פנינה איטלקית משובחת שכל שתבקשו הוא לעצור את הזמן כדי להנות מטעמיה עוד ועוד
בלב רעננה, עם תצפית למופע מזרקות מים באגם, שהכל מסביב עטוף במדשאות מוריקות ועצים רחבים, תמצאו את קפה סנטרל, בית קפה-מסעדה המציע תפריט ישראלי-חלבי הכולל דגים, סלטים, פסטות, כריכים, קינוחים ואלכוהול. יש כמובן תפריט עסקי משתלם במיוחד. בתיאבון!
"רביולי גבינת עזים ובזיליקום עם רוטב ירקות גינה – מנה רעננה, קלילה וקרמית. בדיוק כמו שצריך!..." יסמין כהן מבקרת בפנינה האיטלקית הוותיקה של תל אביב. פסטה מיאה סניף וילסון הוא בית של אוכל איטלקי מלא בצבעים, בניחוחות, בטעמים ובאהבה
"הפאייה הטבעונית הוגשה במחבת ברזל לוהטת ובה אורז בר לצד אורז מלא, שעועית אזוקי, פטריות מאי-טאקי ושמפיניון, בצל, כרוב קייל והכל נעטף ברוטב חלב קוקוס יחד עם גילופי ירקות שורש..." קפה לואיז בקריית טבעון מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. קרין אביב התמכרה, מי מצטרף אליה?
בלב מתחם העסקים התוסס של הרצליה, שוכנת מיט אנד ווין, שהינה חלק מרשת סעדות חובקת עולם. במיט אנד ווין תהנו מחוויה קולינרית כשרה הכוללת בשרים איכותיים, דגים טריים ויינות מקומיים מובחרים. בשעות הצהריים מוגשות במקום מגוון ארוחות עסקיות משתלמות, לא תבואו?
"צוואר טלה על המחבת עם שערות קדאיף, חמוציות, חלמון ביצה, שקדים וצנוברים שנתנו קריספיות, חלווה וסילאן. טעם הטלה לא השתלט על המנה, ולאוהבי מתוק כמונו זו הייתה חגיגה בפה...". ליאור פנחסי מוקסם מקסיופאה שביפו העתיקה - מסעדת חומוס שף חדשה, המציעה מנות גורמה יפהפיות לצד חווית חומוס למתקדמים
"את השולחן הקטן מילאו שלל צלוחיות עם מיני סלטים וביניהם סלט אבוקדו, סלט גזר, טחינה, חלווה, חתיכות פומלה, לבנה, גבינה בולגרית עדינה, סלט ביצים, בטטה אפויה ומקורמלת, לביבות קישואים..." קרין אביב מגיעה לאתנחתא בנהריה ומגלה מדוע הלקוחות חוזרים לכאן פעם אחר פעם. ביקור בוקר שכולו עושר של טעמים
זואי, שפרושה מזל בהודית, מציעה לנכנסים בשעריה להתנתק מלחצי היומיום, ולהתחבר לחוויה קולינרית עשירה בטעמים, צבעים, ניחוחות ומוזיקה טובה. יש גם ארוחה עסקית מפנקת ב-98 ש"ח. מוזמנים גם להגיע ולהתמכר לקסם של זואי. בתיאבון!
"קציצות ירק ופרסה על מצע קרם יוגורט עם נקודות של קרם שמנת פלפלים - הקציצות מושלמות ובמרקם הנכון וקרם היוגורט משמש כשחקן חיזוק המקפיץ מעלה את החוויה..." ליאור נובו לוקחת את אחותה הקטנה לפיש מרקט בתל אביב, המציעה מנות מרתקות מהמטבח החלבי ומנפלאות הים הגדול והכל עטוף באווירה יוונית שמחה. יאסו כבר אמרנו?
"הקציצות, שלוש במספר, שמנמנות ושחומות באופן מעורר תיאבון, חלקן החיצוני מטוגן עד פריכות והפנים רך ועדין, בתיבול מינימליסטי שנותן לירק עצמו לדבר..." חומרי גלם איכותיים, מנות טעימות ומשביעות ומחירים אטרקטיביים הופכים את לוקנטה החדשה למקום המפגש העכשווי של צפון תל אביב. שפרה צח חזרה עם רשמים ומנות שאסור לפספס
"החוויה לא נגמרת בבשר המשובח. היא ממשיכה אל מלצרים שמספקים שירות יוצא דופן, אירוח לבבי ומזמין, אווירה ביתית וחמימה ובעיקר מכלול שלם שעושה חשק להמשיך לאכול..." דן תורן נופש באילת ומגלה את ברזיל הקטנה המציעה חוויה בשרית סוחפת המעוררת את כל החושים
בלב גדרה, בין בתים עתיקים מתקופת הבילויים, שוכנת צ'וראסקו, המציעה חגיגה קולינרית של בשרים איכותיים לצד יינות משובחים. כל נתח בשר נבחר בקפידה, מטופל במקצועיות רבה על ידי השף, ומגיע לסועד במלוא תפארתו. ויש כמובן גם ארוחות עסקיות שאסור לפספס. מי מצטרף?
"פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו..." כרמית אופק משתתפת בחגיגות העשור לרוסטיקו שברוטשילד, תל אביב. היה שמח ולמלא בהפתעות קולינריות משובחות
"סלט סשימי טונה שמשלב בין גווני ירוק בהיר וכהה של חסה ואצות וואקמה ועליהן פרוסות אדמדמות של טונה נאה..." TYO, הלאונג'-בר עם התפריט היפני של השף יאמה סאן, היה עד כה נחלתם של מבלי הלילה. מהיום - תוכלו להתענג מנפלאות יפן גם בצהריים. שפרה צח יצאה לבדוק מה קורה בעסקיות החדשות של TYO, וחזרה עם מנות מומלצות. יפן זה כאן!