מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> קפה לואיז קריית טבעון

קפה לואיז קרית טבעון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפאייה הטבעונית הוגשה במחבת ברזל לוהטת ובה אורז בר לצד אורז מלא, שעועית אזוקי, פטריות מאי-טאקי ושמפיניון, בצל, כרוב קייל והכל נעטף ברוטב חלב קוקוס יחד עם גילופי ירקות שורש..." קפה לואיז בקריית טבעון מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. קרין אביב התמכרה, מי מצטרף אליה?

רשת קפה לואיז הוקמה לפני כתשע שנים ונולדה מתוך תשוקה עזה לשלב בין אוכל טבעי ובריא והאהבה לאנשים. חיש מהר התפרסה הרשת לשלושה עשר סניפים בכל רחבי הארץ, והיד עוד נטויה. אנו זכינו להכיר את הסניף בקריית טבעון הצמוד לאולם זוהר, אולם הקולנוע המקומי. הצמידות לאולם הקולנוע מאפשרת שילוב בין תרבות לאוכל בריא.

כשאהבה, בריאות וטבע מתמזגים


אל בית הקפה הגעתי עם חבר יקר וזכינו לאירוח לבבי מענת בן חיים, מנהלת הסניף. מבחר המנות שטעמנו הדגימו את המומחיות של המקום - מנות בריאות המכילות מרכיבים טבעיים בלבד, חומרי גלם טריים, ללא חומרים משמרים, הנחתכים ומוכנים במקום תוך שילוב של "מזונות על" דוגמת אצות, כרוב קייל ומורינגה. התפריט פונה לקשת רחבה של קהלים, ומאפשר לכל סועד למצוא את המנה האהובה עליו: מנות צמחוניות, טבעוניות, ללא סוכר, ללא גלוטן ואף מנות בשריות אקסטרה בריאות וטעימות - כשהמשותף לכולן הוא בישול ללא פשרות תוך שמירת הטעם המצוין של הטבע.

את הערב פתחנו עם מבחר לחמי מחמצת הנאפים במקום לצד מטבל שום. הלחם היה רך, ענוג וטרי, מלא בניחוחות ממכרים, והשילוב עם המטבל הקפיץ אותו עוד יותר מעלה - מנה מומלץ ששימשה "ככדור הרגעה" מיידי לרעב שתקף אותנו. המשכנו עם כדורי פלאפל מעדשים מונבטות ועשבי תיבול שנעטפו בשמיכה של סלסת עגבניות. כדורי הפלפל האפויים אינם קלילים כמו הכדורים הקלאסיים ומורגש כי הדחיסות שלהם מלאה באהבה. את החלק הראשון של הערב, סגרנו עם סביצ'ה לימון - קוביות סלמון, בצלים, צנונית, שברי גריסיני בזילוף רוטב מנגו. מנה מרשימה, קלילה ומאוד קייצית, למרות שבחוץ היה סגרירי.

קפה לואיז - יצירתיות ומחשבה בכל פרט


המנות העיקריות נעות בין סלטים קלילים למנות בשריות, בין שקשוקה על בסיס ביצי חופש לפיצה מקמח מלא וגבינת פטה עשירה. בנוסף מציע התפריט מגוון מנות דגים, פסטות ומגוון תבשילי אורז מקוריים. רואים איך הרוח והחזון של המקום "נכנסים" לכל מנה ומנה במטרה להפוך את המוכר לבריא יותר, למזין יותר, למשביע יותר, כאשר הכל מתבסס על חומרים טריים במחירים זהים לבתי קפה אחרים.

טעמנו את הפאייה הטבעונית שהוגשה במחבת ברזל לוהטת ובה אורז בר לצד אורז מלא, שעועית אזוקי, פטריות מאי-טאקי ושמפיניון, בצל, כרוב קייל והכל נעטף ברוטב חלב קוקוס יחד עם גילופי ירקות שורש. המנה טעימה ומציגה משחק של טעמים שחברו יחד בצורה מרשימה ומשביעה עד מאוד. הפאייה הטבעונית חמימה ומושלמת לימי החורף הקרים.

מנת הניוקי לואיז (ניוקי בטטה) היא מנה ענקית המצדיעה לדגל איטליה: עגבניות אדומות, גבינות צאן לבנות ובזיליקום ירוק. הניוקי היה בעל מרקם ענוג וספח אליו את מרכיב הרוטב - מנה עשירה, צבעונית ומאוד משביעה. קפיצה קטנה לאירופה ערכנו בדמות מנת הפרגית שהוגשה לצד פירה תפוחי אדמה גס בעיטור ריבת חמוציות. המנה היתה מושלמת בהכנתה והזכירה לי מנות עוף קלאסיות ממחוז בוואריה.

התפריט המגוון נותן ייצוג גם למטבח המקומי-ים תיכוני במלוא הדרתו - קדאיף אפוי במילוי גבינות עיזים ופרמזן, מונח על רוטב צזיקי, עלי בוקצ'וי וויניגרט. מנה טעימה, קלילה ומרעננת המתאימה מאוד גם כמנה ראשונה. המיזוג בין שערות הקדאיף הקריספיות לגבינות החמימות מביא לתוצאה אחת מובטחת - חיסול המנה במהירות שיא שלא נצפתה כדוגמתה.

ההצלחה נמשכת גם בקינוחים


זהו השלב שתהיתי ביני לבין עצמי האם בקפה לואיז גם הקינוחים בריאים וטבעיים, והתשובה לא איחרה להגיע. טפיוקה בחלב קוקוס בליווי דבש תמרים. מנה מאוד עדינה בטעמה ובהגשת. לצידה הגיעה עוגילידה המבוססת על עוגייה מקמח מלא במילוי גלידת טחינה סילאן וגרנולה. המתיקות הטבעית והעדינה של המרכיבים הפכו אותה לאחת מהקינוחים האהובים ברשת.

את הארוחה ליווינו בשייקים מיוחדים מהתפריט. הראשון על בסיס אצת הספירולינה טחונה יחד עם מלפפון, אגס, תמר, נענע ולימון. השני על בסיס טחינה, בננה, תמר ואגוזים. השיקיים מיוחדים, טעמם אינו טריוויאלי, ולעיתים טעמם נרכש. אם תרצו ללכת על בטוח שייק הטחינה הוא המומלץ.

בקפה לואיז בקרית טבעון ניתן לקיים אירועים פרטיים או עסקיים עד 90 איש בתוך חלל המסעדה או עד 200 חוגגים בחצר הפסטורלית של המקום. במקום מוגשות שלל ארוחות בוקר בריאות עד השעה 12:45 ולאחר מכן ניתן להנות מעסקיות מפנקות במחיר הנע בין 59-99 ש"ח. רשת קפה לואיז חרטה על דגלה לקדם ולהוביל את ערכי המזון הבריא תוך שילוב של יושרה מקצועית בהכנת המנות מחומרים מובחרים יחד עם המון אהבה ותשוקה. ערכים אלו מופיעים בכל המנות, אז תגידו לי, מי צריך יותר מזה?