"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה
"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אבל ההברקה ששנינו חותמים עליה היא מרק היוגורט בתוך דלעת ערמונים צלויה, שתוכה נאכל יחד עם המרק. בשר הדלעת האגוזי משתלב להפליא בחמצמצות של היוגורט המתובל..." שפרה צח חוגגת יום הולדת לאיש שלצידה בקוצ'ינה תמר, מסעדה איטלקית קסומה ורומנטית בלב תל אביב
"נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש..." יובל בלנקובסקי לוקח הפסקת צהריים במודרן, המסעדה הכי תרבותית בין שלל מסעדות בירושלים
"מהצלחת חייך אלינו קינוח גזר עם חלב קוקוס, חמוציות, קדאיף וקשיו שהתפצחו בפה. קינוח שונה, עדין ולא מתוק מדי, שבהחלט שווה להכניס לתפריט הקינוחים הקבוע במסעדה...". ליאור פנחסי מגלה מהו הפרויקט החדש של השף ניצן רז לבית טוקו בראשון לציון. היה מפתיע, עשיר בטעמים ומעלה זיכרונות מהמזרח הרחוק.
"שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים..." גיא סופר-זמרני בערב שכולו הצדעה לשוקולד, על כל צורותיו, טעמיו ומרקמיו, במקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה
"מנת הפונדו היתה פרזנטציה מרשימה בירוק לבן: גבעולי אספרגוס בשרניים בחליטה קצרה מאוד, שהונחו שתי וערב על צלחת רבועה, ועליהם מעטה קטיפתי של גבינות פיקנטיות שהותכו ביין לבן – מנה עדינה וטעימה מאוד בהשראת המטבח הצרפתי..." שפרה צח בפגישת היכרות עם אריא, ביסטרו אורבני עדכני בנחלת בנימין בתל אביב. היו מלא הפתעות. מוזמנים לגלות
"סלט פלנייה – סלט מתקתק המכיל חסה, אננס טרי (תענוג!), קולורבי, אבוקדו, שרי, בצל סגול ופקאנים ברוטב ויניגרט, שקשר את המרכיבים והחמיא לכל אחד מהם בנפרד ולכולם ביחד..." בין שלל מסעדות בתל אביב גיא סופר-זמרני בחר להעביר ערב חם וקייצי במקסיקנה: מרגריטות צוננות, אוכל סוחף ומוזיקה שמכניסה לאווירה שמחה וכיפית
"מנת האספרגוסים שבושלו בצורה מופתית הוגשו על קרם של גבינת עיזים מעושנת שהוסיפה מרקם וטעם מעניינים מאוד. הגבינה אם תהיתם, גם היא מהאזור ומגיעה מחוות הר הרוח הסמוכה..." יונתן שטרנברג בארוחת טעימות מיוחדת במטבח של רמה ביישוב נטף. חוויה של אוכל משובח, נוף משכר ואווירה ייחודית
"חצילים מטוגנים קלות בטמפורה ומוקפצים ברוטב פיקנטי על בסיס היי-סין. המנה אכן פיקנטית, הירקות בושלו קלות אך פריכותם נשמרה..." כרמית אופק הולכת שבי אחר הטעמים המרתקים של טאיפיי, אסייתית חדשה בתל אביב
"פטוצ'יני, בעבודת יד כמובן, המונח על רוטב חמאת מרווה בתיבול עדין של שום, צ'ילי, בזיליקום וזעתר. בין פרוסות הפטוצ'יני העבות הונחו פלחי ארטישוק, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות..." קרין אביב בפגישת היכרות עם יאניביצ'י, מסעדת גלילית חדשה במושב בוסתן הגליל.
"לפתע הגיחה מנה יפהפייה שלא הייתה מביישת אף מסעדת שף נחשבת, בדמות כיסוני רביולי חינניים, דקיקים למראה במילוי של תרד ופטה כבשים עם זרעי עגבניות טימין ויין לבן. תענוג צרוף..." חגית גרוס הולכת שבי אחר הטעמים המענגים והסוחפים (וגם אחר הקוקטיילים) של דה לוקאל בתל אביב
"נתח האסדו עובר תהליך של יישון ולאחר הצלייה נעטף ברוטב הבית על בסיס יין פורט. טעם מתקתק מלווה את הנתח, והוא מתעלה על כל מנה אחרת ברכות שלו..." קרין אביב מתענגת מהתפריט החדש והמגוון של מיט בחיפה
"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים
"אל השולחן הגיעו שני נתחי ענק מגרים: סינטה 400 גרם על העצם ביישון של 28 ימים, ואנטרקוט פריים 350 גרם ביישון של 35 ימים, מפורק מהעצם. שני הנתחים, עשויים מדיום לבקשתנו, היו עבים, עסיסיים, שחומים מבחוץ ואדמדמים מבפנים..." שפרה צח, NG בר & בשר, תל אביב
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
"רצועות דג בכבישה ביתית מלווים בלחם אגוזים חם, קרם פרש ופרוסות דקות של מלפפונים חמוצים. המנה מרשימה ביופייה. הטעמים מציפים את הפה בחדות, בנעימות רכה המתפשטת בפה..." חגית גרוס מתמוגגת מהטעמים המיוחדים המוגשים בפאסטל, הבראסרי הישראלי, באגף החדש של מוזיאון תל אביב
"את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד..." גיל ח' עמית מגיע לפוסטו פיגו, מסעדת איטלקית חדשה בראשון לציון, השוכנת בתוך מקום מפתיע. בואו לגלות
"באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה..." יונתן שטרנברג בוחן את ארוחת הטעימות העסקית של מקסיקנה, תל אביב
"פילה עגל עם חסה צלויה, כרוב ניצנים, חרדל כבוש ומעל רוטב של ציר בקר, יין אדום וחרדל דיז'ון. הבשר נחתך בקלות, רך מאוד, צלוי במידה הנכונה, עדין בטעמו כאשר כל השאר משמשים כשחקני חיזוק המעשירים את טעמו..." יפית שבחון שרף, קיטשן מרקט, נמל תל אביב
"מרק על בסיס ציר עוף וירקות שורש, מחוזק בסויה ומירין, בתוספת רצועות כרוב, גזר ובמבוק, וכיסון בצק ממולא עוף טחון ממתין בתחתית - מנה מהפנטת..." דן תורן מתמכר לנפלאות המטבח היפני בקיוטו, הרצליה פיתוח