פילה עגל מיושן, סטייק אנטרקוט, צלעות עגל חלב, קבב טלה, שיפודי פרגית, פירות ים, גבינות, וודקה פרימיום, וויסקי אירי וסקוטי, ברנדי, ערק איכותי, ליקרים למיניהם, קוקטיילים, והרשימה נמשכת. עוזי בשן, פולה בר חיפה
טור שלישי בסדרת תחקירי העומק של שובל שפק על תולדות האלכוהול לסוגיו. והפעם, על הגראנד מרינייה, ליקר הקוניאק הנפלא עם טעם קליפות התפוזים....
טור ראשון בסדרה חדשה של טורים שיתפרסמו אחת לחודש, במסגרת קורס האלכוהול המזורז של 2eat. והפעם, על ליקר הבנדיקטין, המשקה האלכוהולי העתיק ואפוף ההילה המסתורית...
חג השבועות המתקרב נותן לשובל שפק כתבנו השראה לקוקטיילים על בסיס חלב או שמנת. שיהיה חג שמח במיוחד
דברים רבים הגיעו לעולם מאירלנד, הכדורגלן הידוע ג'ורג' באסט, להקת U2 ועוד, אבל רק מעטים יודעים שגם הוויסקי נולד שם. טור למי שבאמת אוהב את ''מי החיים'' הזהובים, ובסופו, הזמנה לערב טעימות וויסקי אירי במסעדת קלואליס, שילווה במנות חורפיות של השף ויקטור גלוגר
החלטתם לוותר על שמלת הנשף והלימוזינה ולחגוג את הסילבסטר בבית? זו לא סיבה לוותר גם על האלכוהול. מיטב הברמנים בארץ מציעים קוקטיילים ופונצ'ים במיוחד לסילבסטר
מה מסחרר את החושים יותר מהשידוך בין שוקולד ואלכוהול? השפית אדר קפלן-מור בטור על השילוב שהפך לקלאסיקה, בתוספת מתכון למשקה שוקולד חם בסגנון מקסיקני, המתאים במיוחד לערבי סתיו קרירים
לשיפור מצב הרוח, להעלאת רמת האירוח ותוך דאגה למצב האוברדראפט: טיפים להקמת בר מקצועי בבית
במסעדת תהל יודעים שמי שיודע לייצר יין ואוהב לעשות זאת הוא בדרך כלל גם בשלן מוכשר. לכן מארחים שם אחת לכמה חודשים ייננים שמכינים יחד עם השף דוד חי, ארוחה על בסיס יין. אבי הלוי מספר על הארוחה המופלאה שהכין דוד חי עם היינן ברי ססלוב
חם ודביק בחוץ במשך היום, אבל בערב, על המרפסת, עם ליקר צונן ביד, העולם נראה אחרת. אדר קפלן-מור מ''אשת פוטיפור'' מסבירה איך תכינו את הלימונצ'לו שיקרר לכם את הקיץ
עד לפני כ- 200 שנה האירים היו אלה ששלטו בתעשיית הוויסקי. יונתן ישי מעמותת הוויסקי, מסביר למה איבדו את הבכורה ומה מצבם כיום
בחורף 1942, כשעקב מזג אוויר קשה בוטלה אחת הטיסות, החליט הברמן ג'ו לפנק את הנוסעים המאוכזבים בכוס קפה מיוחדת במקום התה שנהוג היה להגיש. הוא חיזק אותו בוויסקי אירי (פאורס) בתקווה שהתוספת תקל מעט על ההמתנה
אוהבים לשתות? צוות הברמנים של אנג'י בר ובשר מנווה צדק מנדב ארבעה מתכונים לקוקטיילים מסעירים, רק לנער ולהגיש
ג'וני ווקר חגג לאחרונה יום הולדת 200 אבל הוא עדיין בשיאו. לרגל האירוע מסכם אוהד רז מעמותת הוויסקי הישראלית, את קורותיו של האיש שתעשיית הוויסקי חייבת לו את הצלחתה
בעוד שבועיים תתקיים במשתלות גבעת ברנר תחרות כובשי הזיתים החובבים בישראל. לקראת התחרות מספקת המשתלה כמה טיפים ראשונים למי שרוצים אבל פוחדים להצטרף לקהל ההולך וגדל של כובשים ביתיים. כיצד לכבוש זיתים ביין
יש דרכים שונות לשתות וויסקי אומר יונתן ישי, עם קרח, מים ויש אפילו מחללי קודש ששותים אותו עם קולה, אבל מתברר שדווקא לכוס השפעה מכרעת על הטעם. בראשון הקרוב יתקיים במסעדת ''איש הענבים'' ערב טעימות וויסקי בכוסות רידל. הזדמנות להתוודע לצד המקצועי של הטעימה.
עפר אדרעי, יצרן בירה ביתית וחובב יין ואלכוהול, מנסה לפענח את סוד הקסם שבייצור בירה ביתית ומוסיף טיפים למי שרוצים לנסות בעצמם.
ניר גאון ויונתן שי מעמותת הויסקי, מגלים מה הפך את המשקה לסמל מעמד ומי הם שותי הויסקי החדשים.
לא חייבים לשתות בערב נס. אפשר גם יין ואפילו חם ומתוק. מתכון של פונץ' חורפי ומפנק מיקב צרעה