ענבל לורן מטיילת ברמת הגולן ועוצרת לאכול במסעדת בית הצייד בג'יש.
ענבל לורן חגגה את הוולנטיינס במסעדת שף בבית שאן, ומתברר שלא היה נכון מזה לאותו ערב.
ענבל לורן ביקרה בסושי בר בקומה העליונה במגדל עזריאלי וחזרה כשליבה טוב בדגים וביין.
ענבל לורן יצאה השבוע לבדוק את המסעדה החלבית הכשרה החדשה בהרצליה פיתוח וחזרה עם קריאות התפעלות מהאפייה, המשקאות והאירוח.
ארוחת השבוע במתחם השוק בכפר סבא במסעדת זואי. מסעדה יוונית שתגרום לכם להרגיש ביוון מבלי להחתים דרכון.
פיפו פלייס הוא בית קפה חלבי, קייטרינג חלבי ומאפיית בוטיק המתמחה בלחמים מיוחדים ואיכותיים העשויים במקום בעבודת יד בשיטות מסורתיות העוברות מדור לדור.
ביקרנו ב״לורנץ ומינץ״, פנינה קולינרית והיסטורית״ הממוקמת באחד המקומות היפים בעיר, נווה צדק. השכונה ההיסטורית שהוקמה בסוף המאה ה-19 מכילה בתוכה אוצרות ופניני תרבות שמספרים את סיפורה של המושבה ״תל אביב״.
ענבל לורן גילתה ביסטרו-מאפיה בפתח תקוה, שבשביל הפיצות והקינוחים שלה שווה לצאת מתל אביב.
אתם מסתובבים בקניון גבעתיים, כל כך רעבים… הרגע יצאתם מסרט, אולי סיימתם מסע שופינג מהיר ועצבני. תגיעו לקומה 3. שם, ליד הקולנוע, תמצאו את מסעדת BLACK בורגר של השף צחי בוקששתר.
ענבל לורן ביקרה במרקש, מסעדה מרוקאית אותנטית כשרה, בטיילת של נתניה ליד מפל מים מרהיב.
ענבל לורן יצאה לבדוק איך מכינים את האוכל שהיא מכירה מהבית במסעדת באבא יאגא, וטעמה שלל מנות רוסיות נפלאות ונאמנות למקור.
יאסו היא מסעדה ים תיכונית עם מרפסת המשקיפה על הים התיכון, מנות צבעוניות ומהנות, צ׳ייסרים נדיבים וצוות מקסים. אז ״יאסו!״ ותהיו לנו בריאים.
גוני מעודדת את הצוות להמציא ולחקור מנות חדשות, שתחילה עוברות מבחן טעימות פנימי, לאחר מכן נכנסות כמנות ספיישל ולבסוף מוצאות את דרכן לתפריט הקבוע, שאותו מעדכנים בימים אלה לתפריט אביבי-קיצי. לא כדאי לפספס!
אני ניגשתי לפרק בידיים דג לברק שלם. ביאמאס מטגנים אותו קלות ואז אופים אותו. זה הופך את העור לנשנוש מהנה בפני עצמו. בשר הדג עדין, טרי ונהדר, והדג נאפה במידה הנכונה..." ענבל לורן מצאה טברנה יוונית תוססת בבית ינאי - יאמאס. אל תפספסו את עלי הגפן הממכרים, מאפה הפילו שהוא לא פחות ממושלם ואת הקינוחים שיעוררו את כל בלוטות הטעם. כן-כן, ויש גם אלכוהול בשפע, קהל שמח ומוזיקה סוחפת. יאמאס - הכי שמח שאפשר!
"החצ'פורי היא מנה גיאורגית קלאסית, מדובר בסירת בצק שמרים שניאפת עם גבינת סולוגוני גרוזינית ומשתכשכת בה ביצה חצי רכה. כאן היא מוגשת עם חתיכות חמאה צהובה ועם רוטב שזיפים ירוקים חמצמץ נהדר, שביקשנו תוספת ממנו..." ענבל לורן מגלה את המשתה הגרוזיני השמח של סופרה ראשון לציון הכולל מאכלים מסורתיים עם טוויסט עכשווי, עיצוב שמח, מוזיקה נעימה וכמובן גם יינות ובירות קווקזיות. מי מצטרף?
"פיצה טרטופו - פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, עם קרם כמהין ומסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו, פרמז׳ן ומוצרלה. הטעמים של הפיצה עשירים והפטריות משתלבות נהדר עם הבצק והרוטב..." ענבל לורן מגלה את ג'מה, פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
ספרינג רול גבינה, סלט וולקנו, סשימי ספיישל עם שלושה סוגי דגים, ריינבואו, מאנו-ספיישל, קונוס שרימפס בטמפורה וסלמון, סאקה קרירה וכמובן גם שני קינוחים מתוקים - כך נראית ארוחת ערב מפנקת בקיוטו הרצליה. ענבל לורן מדווחת בגבורה מהשטח
"כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו..." ענבל לורן מנצלת את ימי הקיץ החמים לבילוי בים בשילוב עם ארוחה מפנקת 'ביקב' בטיילת נתניה, מקום שהוא הרבה יותר מרק יין
"קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת..." עם אוכל ים-תיכוני כשר וטעים, שירות מקצועי ומוזיקה יוונית סוחפת - אפשר להבין למה פיש מרקט תל אביב הפכה למקום בילוי מועדף למשפחות וחברים. ענבל לורן קפצה לביקור וחזרה עם בטן מלאה וחיוך ענקי
"הלברק הוגש עם קונפי שום, ולווה בניחוחות רוזמרין ועשבי תיבול ירוקים. מידת העשיה של הלברק היתה מושלמת ובשרו היה נימוח ונמס בפה. טעמו של הדג היה כה משובח, ששכחתי מכל הגינונים ואכלתי אותו בידיים בתאווה רבה..." ענבל לורן שוחה עם הזרם של דרבי בר דגים תל אביב, ומגלה ים של סלטים טריים, דגים בשלל צורות הגשה וקינוח אחד סופר ממכר. מי מצטרף לסיבוב?