פילה חזיר במילוי אגוזים ברוטב סילאן
3 פילה חזיר
2 בצלים בינוניים קצוצים
½ כוס שמן זית
250 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומסננים אותו מהשמן
מערבבים את הבצל האגוזים ומתבלים במלח ופלפל
חוצים כל פילה לשניים לרוחבו ובעזרת אצבע יוצרים גומה לאורך הנתח
ממלאים את הגומה בתערובת האגוזים
מטגנים את הפילטים על מחבת כחצי דקה בכל צד
פורסים כל פילה לפרוסות של ½ 1 ס"מ ומסדרים בתבנית אפיה. אופים
בחום גבוה (220 מעלות) כחמש דקות

רוטב סילן
1 ליטר ציר בקר
½ כוס יין אדום
180 מ"ל סילן
ענף רוזמרין
מעט צ'ילי
מלח
אופן הכנה:
להרתיח את היין, לצמצם בחצי, להוסיף את הציר לבשל על אש גבוהה ,
לצמצם שוב בחצי
להוסיף סילן, רוזמרין,  צ'ילי ומלח לפי הטעם ולהמשיך לבשל על אש גבוהה
במשך 10 דקות. לערבב כל כמה דקות
לזלף על פרוסות החזיר את הרוטב לפני ההגשה