רולדת בשר ממולאת בעוף
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
קצת מורכב, אבל שווה כל מאמץ
מרכיבים
- פירקתי את בשר העוף המבושל למחרת
- טחנתי במעבד מזון
- חצי ק''ג בשר בקר או כבש טחון
- 2 בצלים גדולים-קצוצים
- 1 חבילה או צרור פטרוזילה קצוצה
- 100 גר'שקדים מולבנים פרוסים
- 5 כפות צנוברים
- פטרוזילה לפיזור על המילוי
- 2-3 ביצים קטנות מעורבבות
- מלח ,פלפל שחור. או כל תיבול שאוהבים לבשר קציצות
- קצת שמן רגיל
- 2 - 3 כפות מים קרים
- 2 בצלים גגולים מגורדים על פומפיה
אופן ההכנה
להכנת בשר הבקר
לסחוט את שני הבצלים המגורדים מנוזלים
לערבב בשר בקר או כבש או חצי חצי, עם ביצים, פטרוזיליה, מלח פלפל או כל תיבול אחר.להוסיף מים קרים . ללוש הכל יחד טוב טוב כמו שלשים בצק לתת לנוח קצת במקרר בינתיים נכין את המילוי
בשר עוף מבושל טחון
בצל קוביות לטגן בשמן עד שיהיה שקוף וזהוב
לקלות על מחבת יבש צנוברים ושקדים . קלות. ללא שמן
לערבב בשר עוף עם בצל מטוגן, לתבל בפלפל ומלח
להכנת הרולדה
למתוח ניילון נצמד על משטח עבודה
לשטח עלים לצורת מלבן את הבשר בקר
מעל בשר הבקר לפזר את בשר העוף
מעל הכל לפזר עוד פטרוזיליה קצוצה
מעל לפזר שקדים וצנוברים
לגלגל הכל כמו שמגלגלים סושי
להדק
לאפות בתבנית. ללא הניילון כמובן
לחמם תנור ל180 מעלןת
להמיס בקערית 2 כפות מרגרינה
ושתי כפות שמן זית
ומעל הכל להשפריץ כ 2-3 כפות מים רגילים
להכניס לתנור ולאפות
להגשה
לקשט בפטרוזיליה ופרוסות לימון כבוש או טרי
הערה: אפשר לתבל עם חוואיג
אפשר להכין גם מבשר עוף טחון טרי- לא רק מבשר עוף מכובס
אפשר לרפד שכבה אחת מעל הבשר בעלים של חסה רק החלק הרך. מעל את העוף הטחון
ולגלגל לרולדה.מקבלים רולדה ציבעונית
אפשר גם לעטוף חלק חיצוני ברצועות של נקניק אווז שמן, להוספת לחות.או שמיר לחות
לשמירה ממושכת של הרולדה עסיסית- ניתן לאפות אותן קלות ולארוז בעלים של בננה שקודם העברנו אותם על האש לריכוך
העלה ישמור על עסיסיות לאורך זמן
וגם יפה להגשה
הוגש עם סלט זיתים ברוטב עגבניות -מרוקאי
קישורים:המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"
תגובות
-
בשר רולדה
rachel geller
(27/10/2009 10:06:00)
לא הבנתי על מה לגלגל עלים ? איזה עלים? איפה כתוב במצרכים - האם הכוונה בצק עלים?