קינוח קובלר תפוחים וקינמון ברוטב קרמל חלב קוקוס
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
באדיבות השף רונן כהן מסעדת פאסיפיק קראון פלאזה תל-אביב
מרכיבים
- 100 גרם סוכר דמררה
- 50 גרם מחמאה
- 5 תפוחי גראנד סמיט ירוקים מקולפים חתוכים לשמיניות ומושרים במים ומעט לימון
- כף שטוחה של אבקת קינמון
- מצרכים לבצק פריך:
- 300 גרם קמח
- 200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם אגוזים טחונים
- מצרכים לרוטב קרמל חלב קוקוס:
- 100 גרם סוכר חום
- 20 גרם מחמאה
- פחית חלב קוקוס
- כדור גלידת וניל פרווה
- תפרחת נענע
- תבניות עגולה ברדיוס של 8 ס"מ , גובה 10 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
מחממים מחמאה במחבת, מוסיפים סוכר חום ותפוחים, ומטגנים, תוך ערבוב עד שנוצר קרמל זהוב והתפוחים מתרככים מעט. (כ- 3 דקות). מוסיפים את הקינמון ומקררים.
מכינים בצק פריך: לקערה של מעבד מזון מכניסים קמח, מחמאה סוכר, ואגוזים טחונים,
מפעילים ל-20 שניות עד לקבלת בצק פירורים. מניחים בקערה ועוטפים בניילון נצמד.
בתחתית כל תבנית מסדרים את התפוחים עם הקרמל עד לחצי גובה התבנית, בעזרת פומפיה מגררים מלמעלה את בצק הפירורים ומכסים בו את התפוחים. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לכ-5-6 דקות.
בינתיים, מכינים את הרוטב: יוצקים לסיר קטן את המחמאה וסוכר, מבשלים עד לקבלת קרמל בצבע זהבהב. מוסיפים את החלב קוקוס, מבשלים כחמש דקות על אש נמוכה.
מגישים: בעזרת סכין מפרידים את הקובלר משולי התבנית, מניחים על צלחת שטוחה,
יוצקים את הרוטב מסביב ומניחים על הקובלר כדור גליה וניל, מקושט בתפרחת נענע.
תגובות
-
האתר
מורן גלזר
(05/11/2004 18:40:00)
לדעתי האתר מצויין והמתקונים ממש מעולים
-
אוכל
העבכבס
(27/04/2005 21:22:00)
חזק ביותר