טארט ארטישוק ירושלמי ומנגולד
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון באדיבות מסעדת נחמן
מרכיבים
- בצק פריך:
- 280 גר' קמח
- 170 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- ¼ כפית מלח
- 2-3 כפות מים קרים
- למלית:
- 300 גר' ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
- 1 חבילת עלי מנגולד מופרדים לגבעולים ועלים. את הגבעולים לחתוך לקוביות, ואת העלים לחתוך גס.
- 4 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- ½ כפית רוזמרין
- 3-4 כפות מיץ לימון טרי
- 220 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 2 ביצים בינוניות
- 150 גר' גבינת פטה שבורה לחתיכות
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. במעבד מזון מערבלים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה מעורבלת עם מים עד לבצק אחיד, מכדררים לכדור ומקררים 20 דקות.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ מקררים 20 דקות. מרפדים בבצק את התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומשאירים את הקלתית לחצי שעה נוספת במקרר.
3. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. לפני האפייה מניחים נייר אפיה על הבצק ועליו מניחים גרגרי חומוס או גרגרי שעועית שישמשו כמשקולת.
4. אופים כ- 20 דקות ולאחר מכן מסירים את הנייר עם המשקולת ואופים עוד 5-8 דקות, הבצק יהיה בצבע בהיר אבל יציב.
הכנת המלית:
1.שמים את הארטישוקים בסיר עם מים קרים עד לכיסוי, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ- 15 דקות כמעט עד שהם רכים. מוסיפים את גבעולי המנגולד ל- 5 דקות נוספות עד שהם כמעט רכים ובדקה האחרונה מוסיפים את העלים לחליטה קצרה. מסננים ומניחים להצטנן מעט.
2.במחבת רחבה מטגנים את שן השום עם שמן זית מוסיפים את הירקות, מטבלים ברוזמרין מלח פלפל ומיץ לימון, ממשכים לטגן דקה. מעבירים לקערה רחבה ומקררים.
3. טורפים יחד את השמנת, ביצים ומעט מלח ופלפל, מפזרים מעל הקלתית את הארטישוקים הירושלמים, המנגולד, גבינת פטה ומעל יוצקים את בלילת השמנת, להשתדל לא להגיע עם הבלילה עד השפה של הבצק.
4. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות ואופים במשך כ 20-25 דקות, במידה ופניו של המאפה מתחלים להשחים והמלית עדיין לא עשויה מכסים בנייר אלומיניום ואופים עוד כמה דקות.
5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, לאחר מכן אפשר להוציא מהתבנית . ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת נחמן
מבוא בית דוד 12, כיכר נחמן, כיכר המוזיקה, ירושלים
הצג טלפון
02-9920540
|