מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> לקראת חג החנוכה: צ'ורוס עם ריבת אגסים

לקראת חג החנוכה: צ'ורוס עם ריבת אגסים

 לקראת חג החנוכה: צ'ורוס עם ריבת אגסים

תיאור המתכון

לקראת חג החנוכה איש האגסים ,יובל בר-נר, המייצג מזה שנים את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציג בשיתוף עם השף חגי לרנר את המתכון המיוחד צ'ורוס עם ריבת אגסים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מכינים ריבה: בסיר בינוני/קטן מניחים יחד את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש ושומרים להגשה. ניתן להגיש חם או קר.
2.מכינים צ'ורוס: בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.
3.מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן/בינוני.
4.מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה ומפעילים לקה או שתיים על מנת לצנן מעט את הבצק. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק. ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.
5. מזלפים לשמן החם (180 מע') את הבצק. כדאי לחתוך בעזרת מספריים באורך 7-8 ס"מ בערך. מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג. אם אוהבים מאד מתוק ניתן לגלגל בסוכר.
6.מגישים את הצ'ורוס עם ריבת האגסים לטבילה וכוס מים קרים ליד.