תמרים ממולאים עם בשר
- מתאים ל: 4-5 מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה ישראלית השתתפה בתחרות בישול ירושלים , איגוד השפים והטבחים בישראל 17.8.15
מרכיבים
- 10 יחידות תמרים מהג'ול גדולים ועסיסיים חצויים לשניים
- 250 גרם בשר טחון מס 2.
- 1 בצל קצוץ דק
- פטרוזיליה קצוצה
- שיני שום
- לתיבול :
- מלח
- פפריקה
- פלפל שחור גרוס גס
- מיץ לימון מ-1 לימון סחוט
- לעיטור:
- 200 גרם קשו קצוץ
- 8 עלי נענע קצוצים
- רכז רימון (לא חייב)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל , מחצית מכמות הבצל מוציאים מהמחבת. ומוסיפים את הבשר.
2. מכבים את האש ומוסיפים שום ותבלינים ומחצית מצרור הפטרוזליה הקצוץ – להוסיף תבלינים ופטרוזליה לפי הטעם)
3. לוקחים חצאי תמרים וממלאים בבשר
4. מסדרים במחבט מבשלים דקות ספורות לחימום.
5. סוחטים מעל כל תמר לימון עדיף לימון ליים
6. שמים מעל כל תמר בצל בצל מטוגן
7. מקשטים צלחת בעיטור פסי או פרחי טחינה גולמית וסילאן
8. שמים בכול צלחת 3 תמרים מפזרים מעל קשו מעורב עם מעט רכז רימונים וכמה עלי נענע קצוצים.
ומגישים
בתאבון
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת הצ'אנס
פונדק הצ'אנס האחרון, כביש מס 1, ירושלים ים המלח , אלמוג
הצג טלפון
053-8094660
קופונים להצ'אנס
|