ולנטיין: פסטיה 56
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לכבוד ולנטיין באדיבות השף גבריאל אוחנה
מרכיבים
- 3 דפי פילו 40/40
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 100 גרם משמש קצוץ דק
- 100 גרם צימוקים לבנים
- 100 גרם שזיפים ללא חרצנים קצוץ דק
- 70 גרם צנוברים קלויים
- תבלינים
- מלח פלפל לפי טעם
- כפית שטוחה של הל טחון
- חצי כפית בהרט
- כפית קינמון טחון
- ס150 CC סילן תמרים
- כף של שום כתוש
אופן ההכנה
מטגנים בצל עם שמן זית עד שמגיע להשחמה.
מוסיפים את הבשר הטחון עד שהוא מוכן
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים את הפירות היבשים לכ 5 דקות עד שהתערובת אחידה ומוכנה.
מוסיפים את הסילאן ומעבירים למסננת לקירור ולהפרשת הנוזלים.
משמנים משטח עבודה עליו מניחים עלה פילו ומשמנים אותו קלות מוסיפים את העלה השני ומשמנים ואז את השלישי.
מחלקים את העלי פילו ל4 רבעים וחותכים
ממלאים בכל רבע 150 גרם מהתערובת ומקפלים(אפשר לשים את העלה בתוך קערית או קוקוט ואז מקבלים צורה יפה יותר)
מניחים על מגש אפיה ומכניסים לתנור 180 מעלות עד לקבלת הזהבה של הפילו
לפני ההגשה ניתן לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש עם סלט עלי ביבי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ביסטרו 56
קניון ארנה, הרצליה פיתוח
הצג טלפון
072-3281725
|