סילבסטר: סלמון מקורמל
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
פילה סלמון נורווגי צלוי גלות, המקבל קראסט מתקתק חריף של סילאן פיסטוק וצ'ילי ומוגש על קרם שורשים מעודן. באדיבות השף גיא פרץ הבעלים של קבוצת GF&B
מרכיבים
- 4 יח' פילה סלמון טרי במשקל של 200 גר' כל יחידה
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס דק
- כף סוכר, כף צ'ילי מתוק, כף שמן זית, כף סילאן
- לקראסט:
- 3 כפות סילאן
- 50 גר פיסטוק גרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות פרורי לחם פנקו
- כף רוטב צ'ילי חריף
- חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 50 גר שקדים לבנים גרוסים
- כף שמן זית
אופן ההכנה
מלטפים את נתחי הדג בשמן הזית ,ממליחים ומפלפלים .
ממיסים כף סוכר עם כף צ'ילי מתוק ,כף שמן זית , וכף סילאן ,כף מים במחבת .
מניחים את פילה הדג במחבת כדקה מהצד ללא העור , מניחים על מגש אפייה עם העור כלפי מטה
מערבבים את חומרי הקראסט יחד למשחה אחידה. מניחים על כל דג כף נדיבה מהמשחה ומשטחים בצורה אחידה מעל הדג . צולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 7 דק ומגישים על מצע קרם שורשים