וייטנמיז רול של טונה אבוקדו ונבטים
תיאור המתכון
מתכון טעים ומקורי שיעזור לשמור על הגזרה
עם טונה בטעמים 5% בלבד וטונה במים, באדיבות טונה סטארקיסט. כותב המתכון: ביה"ס לקולינריה "בישולים"
מרכיבים
- 8 דפי אורז
- 1 אבוקדו
- 1/2 חבילת נבטים סיניים
- 50 גר' מקלוני אורז (ניתן למצוא במרכולים תחת השם אטריות אורז)
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
- כף מיונז (אפשר קל)
- 1 בצלצל שאלוט קצוץ
- 50 גרם ג'ינג'ר כבוש (כמו לסושי)
- 1/4 צרור נענע
- 1/4 צרור כוסברה
אופן ההכנה
מכינים את סלט הטונה:
1. מערבבים את הטונה עם המיונז, והשאלוט הקצוץ. מתבלים עם מלח ופלפל.
2. חותכים את המלפפון והאבוקדו למקלונים. ומניחים בקערית.
3. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה ומניחים בשתי קעריות.
4. מנקים את הנבטים ושומרים בקערית
5. משרים את מקלוני האורז במים כשעתיים עד שמתרככים, במידת הצורך השרו לכמה דקות במים פושרים.
6. להרכבת המנה: בסיר רחב הניחו מעט מים חמימים, טבלו עלה אורז במים למשך 3 שניות והוציאו לשיש, עלה האורז נראה מעט קשיח אולם הוא יתרכך במהלך ההכנה, סדרו במרכזו של העלה, מקלון אבוקדו, מקלון מלפפון, מעט נבטים, מעט אטריות אורז, סלט טונה ועלי כוסברה ונענע, פזרו מעט ג'ינג'ר כבוש.
7. קפלו את השוליים הימניים והשמאליים לכיוון המרכז, וגלגלו לגליל הדוק. חזרו על הפעולה עד לסיום המרכיבים, את שארית דפי האורז ניתן לשמור עטופים בניילון בארון יבש.