מאפינס תירס וגבינות
- מתאים ל: 12 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
טעימים, קלים ומהירים להכנה ומתאימים לכל המשפחה – מאפים אישיים של תירס עם גבינות ובצל ירוק. באדיבות בנפייבר- אבקת סיבים תזונתיים
מרכיבים
- ¾ כוס גרגירי תירס קפוא (מופשר) או מקופסת שימורים (מסונן)
- 150 גרם גבינה מגוררת (צהובה, בולגרית או שתיהן)
- ¾ כוס חלב
- ½ 1 כוסות קמח
- ½ כוס קמח תירס טחון דק (לפולנטה/ממליגה)
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 ביצים
- 2 כפות בנפייבר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- ציוד:
- תבנית 12 שקעים למאפינס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומקמחים את השקעים בתבנית המאפינס.
בקערה מצפים את גרגרי התירס בכף מהקמח ובבנפייבר (כך התירס מתפזר במאפה בצורה אחידה).
מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ומערבבים היטב רק עד שהתערובת מתאחדת.
מחלקים את התערובת בין השקעים בתבנית ומעבירים לתנור לאפייה של 15-20 דקות, עד שהמאפינס הזהיבו מלמעלה ונאפו לחלוטין.
מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שמגישים.