לוקוס מאודה בבמבוק עם ערק מסוכר
תיאור המתכון
מתכונים מפסטיבל הערק של Olive Leaf בשרתון ת"א - באדיבות שף הבית צ'רלי פדידה
מרכיבים
- 4 נתחי לוקוס ללא עור ואדרות במשקל 160 ג' -כל נתח
- 2 גזרים קלופים וחתוך לקוביות בעובי של 1 ס"מ
- 4 צנוניות חצויות
- 4 ראשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 1 כרישה חתוכה לטבעות בעובי של 1 ס"מ
- 2 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
- 1 שומר חתוך לקוביות
- ½ כוס ערק מסוכר
אופן ההכנה
הכנת נוזל ירקות: יש להכניס לסיר אחד: חצי כרישה, חצי שומר, 1 גזר, 2 ראשי פטרוזיליה, למלא במים ולהביא להרתחה.
הכנת נתחי הלוקוס: מתבלים נתחי לוקוס במלח ופלפל ומניחים על גבי במבוק לאידוי, חותכים את שאר הירקות לגודל 1 ס"מ ומניחים גם על גבי הבמבוק בצורה אסטטית ומלבישים את הבמבוק על גבי ציר ירקות השורש שהכנו מראש. ברגע האחרון מוסיפים חצי כוס ערק אל הסיר ומכסים את הבמבוק עם מכסה ומאדים את הדג והירקות למשך כ-15 דקות או עד שהדג מוכן. בודקים ע"י לחיצה על הדג, אם הפך למוצק- המנה שלנו מוכנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|