עוגת סולת ושבבי קוקוס
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת סולת רטובה עם שבבי קוקוס מעל, מוצפת בסירופ מתקתק.. פשוט תענוג! המתכון באדיבות מסעדת ג'קו מאכלי ים - חיפה.
מרכיבים
- 3 ביצים
- 1 שמנת חמוצה
- 0.5 כוס שמן
- 0.5 כוס קוקוס טחון
- 0.5 כוס קמח
- 1 אבקת אפייה
- 1.5 כוס סולת
- 0.5 כוס סוכר
- לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי העוגה היטב ושמים בתבנית פיירקס X30. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות, למשך 25-30 דקות, מוציאים את העוגה וחותכים למנות. בינתיים מרתיחים את הסירופ ושופכים על העוגה כשהיא חתוכה כבר למנות ומחכים שהסירופ ייספג בעוגה. מפזרים לפני ההגשה קוקוס מעל ומגישים.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר