סינטה צרובה מוגשת ברוטב בלסמי על מצע תפוחי אדמה, טבעות בצל ושיפוד פלפל קלוי
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסינטה צרובה מוגשת ברוטב בלסמי על מצע תפוחי אדמה, טבעות בצל ושיפוד פלפל קלוי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1.5 ק"ג סינטה איכותית
- 20 שיני שום
- טימין
- מלח
- פלפל גרוס
- 3 בצלים בינוניים
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית
- 9 פלפלים (צהוב, ירוק, אדום)
- רוטב בלסמי מתקתק
- קסמי עץ לשיפוד
- מעט מיקרו-בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
* פורסים את הסינטה לפרוסות של 200 גרם.
* קוצצים שיני שום ומערבבים עם עלי הטימין, המלח והפלפל הגרוס; ומצפים בזה את הסינטה.
משרים ללילה, לספיגת טעמים.
* מטגנים שיני שום בשמן זית עד לריכוך, פורסים את הבצל לפרוסות עגולות ומטגנים היטב לצבע זהוב. ממליחים ומפלפלים.
* פורסים תפוחי אדמה לקוביות גדולות, בעובי 1 ס"מ, ואופים בתנור בשמן זית.
* קולים 3 פלפלים על אש פתוחה, קולפים, מטבלים ברוטב הבלסמי ומשפדים את הפלפלים.
* מטגנים במחבת רחבה ועמוקה את הסינטה לדרגת צלייה מדיום.
הערות
אופן הרכבת המנה:
* מניחים פרוסות תפוחי אדמה בשורה.
* שמים מעל את הבצל ומעל את הבשר ולמעלה שן שום.
* יוצקים מעט רוטב בלסמי מעל, ומניחים בצד הצלחת את השיפוד.
* מפזרים מעט מיקרו-בזיליקום לקישוט.
באדיבות השף אסף בטש – מלון ישרוטל גנים ים המלח.