פטה כבד אווז
השף אלדד דהן, רויאל גרדן פ"ת
31/07/2013
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון באדיבות השף אלדד דהן, מתחם רויאל גרדן פ"ת.
מרכיבים
- 600 גרם כבד אווז
- 400 גרם בצל חתוך לקוביות
- 400 גרם מחמאה
- 30 מ"ל יין אדום
- 30 מ"ל ברנדי
- 50 מ"ל שמנת לבישול
- 5 ענפי טימין
- מלח ופלפל גרוס
- 4 כפות דבש
אופן ההכנה
מחממים סיר שטוח, ומוסיפים חצי מכמות המחמאה. מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הכבדים ומבשלים מעט. מוסיפים את הטימין, את היין, את השמנת והדבש ומצמצמים עד שליש מהנוזלים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוציאים מהסיר וטוחנים הכול במעבד מזון עם חצי מכמות המחמאה הנותרת טוחנים הכול עד לקבלת מסה אחידה והומוגנית. יוצקים לתוך תבנית סיליקון או אלומיניום למשך 24 שעות במקרר.
הערות
הצעות הגשה:
מומלץ להגיש לצד ריבת בצל או ריבת תאנים.