סלט קינואה ועדשים שחורות
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט קינואה ועדשים שחורות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- כוס קינואה
- חצי כוס עדשים שחורות קטנות
- 2 כפות צימוקי אוכמניות
- נענע קצוצה, פטרוזיליה קצוצה ובצל אדום קצוץ
- בטטה אחת, חתוכה לקוביות
- כף חומץ אורז
- כף שמן אגוזים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים קינואה כמו שמבשלים אורז – כוס קינואה עם כוס וחצי מים במשך 20 דקות בסיר מכוסה ללא שמן.
מבשלים חצי כוס עדשים שחורות קטנות.
מאדים את קוביות הבטטה בסיר אידוי.
כאשר הכל מוכן, מערבבים את הקינואה, העדשים והבטטה עם הנענע, הפטרוזיליה הצימוקים והבצל.
מתבלים בחומץ, כף שמן, אגוזים ומעט מלח ופלפל.