מתכון לפסח: כתף טלה עם ירקות ועשבי תיבול
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון חגיגי לארוחת ליל הסדר ולשדרוג שולחן החג של ברנע שלס, שף מרינדו אחד העם תל אביב.
מרכיבים
- 1.5 ק"ג כתף טלה פרוס
- 5 עגבניות (מרוסקות בפומפיה)
- 1 רסק עגבניות של ריסטרטו
- 2 גזרים (חתוכים לקוביות גסות)
- 3 בצלים סגולים וגדולים (חתוכים לקוביות גסות)
- 5 שיני שום
- צרור קטן של טימין ופטרוזיליה
- כוסברה טחונה
- 2 ליטר - ציר טלה של "מרינדו"
- 3 מסמרי ציפורן ומקל קינמון
- 3 עלי דפנה ו- 3 כוכבי אניס
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 5 גרגירי פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 120-130 מעלות.
2. בסיר עם מעט שמן, "סוגרים" את נתחי הבשר ומניחים בצד.
3. מכניסים לסיר את הירקות, מטגנים מעט עד שהם מתרככים.
4. מוסיפים את הבשר, מערבבים קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים קלות. מוסיפים את שאר הנוזלים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לכ- 3 שעות לטמפרטורה של 140-150 מעלות.
6. מגישים כקדרה במרכז השולחן או על מצע של פולנטה או פירה תפוחי אדמה, עם הרבה רוטב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מרינדו
אחד העם 58, תל אביב
הצג טלפון
03-5602565
|