סשימי דג ים תיכון עם רומסקוסקוס
תיאור המתכון
באדיבות שף יהונתן בורוביץ', קפה 48
מרכיבים
- מצרכים לרומסקוסקוס
- 100 גרם שקדים לבנים קלויים בתנור
- 80 גרם אגוזי לוז קלויים בתנור
- 150 גרם עגבניות מיובשות (עדיף ביתיות)
- 100 מ"ל שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף חומץ שרי
- ½1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כפית מלח דק
- 100 גרם פירורי לחם
- לדג:
- 220 פילה דג ים טרי, כגון אינטיאס, טונה או סלמון. על הדג להיות נקי מעור ועצמות.
- לסלט קטן של שעועית רחבה בוויניגרט סויה-לימון:
- 50 מ"ל שמן זית
- 20 מ"ל מיץ לימון טרי
- 20 מ"ל סויה
- 100 גרם שעועית ירוקה רחבה (טורקית)
אופן ההכנה
הכנת הרומסקוסקוס:
1. טוחנים בזהירות במעבד מזון את כל המצרכים.
2. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
3. מערבבים את כל המצרכים עם הקוסקוס המוכן.
המרקם אמור להיות קצת גושי ולא משחתי.
הכנת הדג: יש לפרוס את הדג לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ, ולסדר על צלחת.
הכנת סלט שעועית:
1. מערבבים את כל מצרכי הרוטב, מלבד השעועית
2. חותכים את השעועית הרחבה לגפרורים דקים ומתבלים אותה ברוטב.
הכנת המנה:
1. מסדרים תלולית קטנה של ממרח רומסקוסקוס על הצלחת
2. מניחים ליד את פרוסות הדג
3. מעל הרומסקוסקוס מניחים את סלט השעועית המתובל
4. מזליפים שמן זית איכותי בין פרוסות הדג
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|