כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל ושיזפים ויין אדום
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 800 גר' כבדי עוף נקיים מגידים, עורקים ומרה
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
- 1 כוס יין אדום
- 2 כפות סוכר חום
- 12 שזיפים שחורים מגולענים וחתוכים לחצי
- ¼ מקל קינמון
- 8 כפות שמן קנולה או תירס
- ½ כפית פלפל גרוס
- מלח גס לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים מחבת כבדה עם שמן לחום גבוהה ומטגנים את הבצל.
כשהבצל מזהיב מוסיפים שזיפים, מפזרים סוכר חום וכאשר השזיפים מתקרמלים מניחים אותם בצד.
באותה המחבת מטגנים את כבדי העוף משני הצדדים עד להשחמה. אל הכבדים מוסיפים את הבצל והשזיפים שקירמלנו למפרע.
מוסיפים יין אדום.
מצמצמים את היין האדום לחצי ומגישים עם בריוש קלוי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|