סנדוויץ סביח מודרני עיראקי
- מתאים ל: 1 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שפע קייטרינג ו-ONP
מרכיבים
- 1 לחמניית כריך מרוקאי
- 1 ביצה קשה פרוסה דק
- חופן עלי ארוגולה או ראשד
- לפרוסות החציל האפויות
- 1 חציל בלאדי קטן
- 5 כפות שמן קנולה
- 3 כפות אבקה/תערובת לתיבול מזרחי
- לעגבניות צלויות:
- 8 עגבניות בשלות
- שמן זית
- לטחינה אדומה:
- 100 גר' טחינה לבנה
- מים מינרליים
- 2 שיני שום קצוצות
- מיץ לימון
- 1 כף ממרח עגבניות מיובשות
- מלח
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות :
1. מחממים את התנור ל 190- מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
2. אופים את החצילים וצולים את העגבנייה: קולפים את החציל לאורכו, כאשר משאירים מרווח של 2 ס"מ בין כל שני פסי קליפה שמסירים – מתקבל חציל מפוספס. פורסים לרוחב לעובי 2 ס"מ.
3. מערבבים שמן ותערובת מזרחית וטובלים בתערובת את פרוסות החציל. מעבירים לתבנית.
4. אופים 40-30 דקות עד שהחצילים מקבלים גוון שחום כהה. מוציאים את החצילים. מעלים את הטמפ' בתנור ל 210- מעלות.
5. חותכים את העגבניות ל 6- פלחים, מוצאים את הגרעינים ויוצקים מעל שמן זית. מניחים בתבנית וצולים כ 25- דקות.
6. מכינים טחינה: מוסיפים לטחינה מים מינרליים תוך כדי ערבוב עד לדרגת הסמיכות הרצויה. מערבבים עם ממרח עגבניות מיובשות, שום ולימון, טועמים ומתקנים תיבול.
סמוך להגשה:
מורחים טחינה אדומה על החלק הפנימי של הלחמנייה ומניחים לפי הסדר פרוסות
חציל, ביצה, עגבנייה צלויה ועלי ראשד.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת סודקסו
אבא הלל סילבר 12, אזור תעשייה צפוני, לוד
הצג טלפון
072-2742900
|