סופריטו עוף בבישול ארוך עם ציר טבעי, ירקות וקוסקוס אוורירי
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף יהונתן בורוביץ', "קפה 48"
מרכיבים
- 1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 3 כפות רסק רימונים או רכז רימונים
- 1 כף גרגירי חרדל צהובים
- 2 ליטר מים או ציר עוף
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 5 גזרים, מקולפים וחתוכים בעובי 2 ס"מ
- 4 בצלים לבנים, פרוסים לרבעים
- 4 זרועות סלרי אמריקאי, פרוס לעובי 2 ס"מ
- 5 כרישות צעירות נקיות, חתוכות בעובי 2 ס"מ
- חופן עלי דפנה
- חופן פלפל אנגלי
- חופן פלפל שחור
- 1 עוף צעיר שלם (עדיף אורגני)
- חופן מלח גס
אופן ההכנה
1. להכין את הקוסקוס ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
2.בקערת ערבוב מערבבים את רסק הרימונים, גרגירי החרדל, המים/ציר העוף, מיץ הלימון והירקות.
3.להכניס לשקית בד או חיתול בד את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והפלפל השחור.
4.ממליחים את פנים העוף בחופן מלח גס, ומניחים אותו בקערה עם הנוזלים שערבבנו קודם ועם שקית התבלינים. מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך כמה שעות או ללילה במקרר.
5.מעבירים את העוף ותכולת הקערה לתבנית, כך שהנוזל והירקות מכסים לפחות חצי מהעוף.
מכסים בנייר פרגמנט ובנייר אלומיניום.
6.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות ,למשך 3-4 שעות.
7.מסננים את הנוזל, ומעבירים אותו לסיר קטן ומצמצים לחצי.
8.את הירקות מניחים בצד, ואת העוף מצננים. כשמצונן מפרקים את בשר העוף מהעצמות.
אופן ההגשה:
מניחים את הקוסקוס המוכן ועליו את הירקות, הבשר והרוטב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|