שבועות: טרייפל גבינות ופירות
- מתאים ל: 12 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קרדיט צילום- כפיר חרבי, קרדיט מתכון עמית דונסקוי. באדיבות תשלובת החלב של תנובה
מרכיבים
- לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות ברנדי משובח
- לקינוח:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1/4 1 כוס סוכר
- 3 גביעים (675 גרם) גבינת "נפוליאון" 30% בטעם טבעי
- 200 גרם בישקוטים או עוגיות שקדים
- לעיטור :
- 1 כוס פירות יער
- סלסלת תותים, נקיים מעוקצים וחצויים
אופן ההכנה
1. הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הסירופ, מלבד הברנדי. מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים את הברנדי.
2. הכנת קציפת הגבינה: מקציפים את השמנת עם מחצית מכמות הסוכר לקצפת יציבה. בקערה נפרדת מקציפים את הגבינה עם שארית הסוכר כ-7 דקות, עד שהגבינה אוורירית. בתנועות קיפול מאחדים את הקצפת עם הגבינה.
3. הרכבת הקינוח: טובלים את הבישקוטים בסירופ הקר ומסדרים על בסיס ודפנות הקערה. יוצקים פנימה כמחצית מכמות קרם הגבינה, מכסים בשכבת בישקוטים טבולים בסירופ, יוצקים את שארית הגבינה ומיישרים בעזרת מרית. מצפים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה. את יתרת הסירופ שומרים בקירור בכלי נפרד.
4. ההגשה והעיטור: מבשלים בסיר את פירות היער ביתרת הסירופ כ-10 דקות. מצננים. מסדרים את התותים מעל קינוח הגבינה, יוצקים מעט מהרוטב שבסיר פירות היער, מניחים מלמעלה את פירות היער המבושלים ומגישים.
הערות
החומרים המצוינים מתאימים להכנת 12 מנות בקערת זכוכית שקופה בקוטר 26