תבשיל כתף טלה
תיאור המתכון
תבשיל כתף טלה ביין אדום
מרכיבים
- מצרכים ל- 6 מנות:
- 6 פרוסות עבות 250-300 גר' של כתף טלה טרי
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות 2 ס"מ
- 2 כרישות בינוניות, חתוכים לקוביות 2 ס"מ
- 1 קולרבי קלוף, חתוך לקוביות 2 ס"מ
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות 2 ס"מ
- 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות 2 ס"מ
- 1 ראש סלרי ירוק, חתוך לקוביות 2 ס"מ
- 3 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות 2 ס"מ
- כ- 20 תפו"א קטנטנים
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
- ענף רוזמרין
- 5 ענפי טימין
- 2 כוסות VIVO מרלו
- 6 שיני שום שלמות
- פלפל שחור גרוס
- מלח אטלנטי
- מעט שמן זית
- מעט שמן קנולה – לסגירת הנתחים
אופן ההכנה
מבשלים את תפו"א בסיר מי מלח עד לריכוך חלקי, מסננים, זורים מלח, טוחנים פלפל ועוטפים במעט שמן זית. מכניסים לתנור בחום בינוני, עם מעט רוזמרין –עד להזהבה יפה.
מחממים מחבת ברזל רדידה, ממליחים ומפלפלים את הנתחים מכל הצדדים – וצולים במעט שמן קנולה וטימין עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
מורחים בתחתית סיר הבישול מט שמן קנולה ומאדים את כל הירקות מספר דקות בשמן- מוסיפים כחצי ליטר מים רותחים.
מניחים את נתחי הטלה על הירקות, מוסיפים שום ואת שאר הטימין והרוזמרין, מכסים ומנמיכים אש למינימום- עד לריכוך מלא של הנתחים (כ-3 שעות). אפשר להוסיף מעט מים רותחים במקרה הצורך.
מגרדים את תחתית המחבת בה נסגרו הנתחים מוסיפים את היין האדום ושני כוסות מנוזלי התבשיל, מוסיפים את תפו"א לרוטב ומצמצמים עד לסמיכות הרוטב הרצויה. בודקים תיבול.
מחלקים את הנתחים ועליהם מירקות התבשיל – לצלחות. זורים פטרוזיליה קצוצה לתוך הרוטב, ויוצקים מעט מהרוטב עם תפו"א לכל צלחת.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מלון בוטיק אלגרה
דרך האחיות 13, עין כרם, ירושלים
הצג טלפון
053-8094985
|