סילבסטר קרפצ'יו עגבניות פרובנסל
תיאור המתכון
קרפצ'יו עגבניות פרובנסל
מרכיבים
- 10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 ענפי טימין
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פלפל שחור
- 150 מ"ל שמן זית
- 200 גר' לבנה עיזים/ לבנה אחרת
- 100 גר' קרוטונים
- חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול
אופן ההכנה
מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ 100 מ"ל שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 140 מעלות לכ 3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי. ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן.
לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפ' חדר עושים מהם קרפצ'יו. או בפריסה בעזרת סכין או מסדרים אותן בין שתי ניירות אפייה ודופקים אותן בעזרת פטיש שניצלים. מסדרים על צלחת.
בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו, מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.
הערות
באדיבות השף יואב בלימן מסעדת פרידה קאלו
המתכון באדיבות
|
מסעדת פרידה קאלו
לילינבלום 43, תל אביב
הצג טלפון
03-5660481
|