עקיצת הדבורה
תיאור המתכון
מאת: סוויט ארטס- קונדיטוריה ברמת השרון
מרכיבים
- מצרכים לבצק:
- 500 גרם קמח
- 30 גרם שמרים טריים
- 30 גרם חלב
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 340 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 6 ביצים.
- מצרכים למילוי:
- 250 מ"ל שמנת
- 75 מ"ל חלב
- 30 גרם סוכר
- 30 גרם פודינג
- מצרכים לציפוי:
- 50 גרם סוכר
- 25גרם דבש
- 25גרם חמאה
- 60 מ"ל שמנת מתוקה
- 90 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
• מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, הביצים, הסוכר, החלב עד אשר מתקבל בצק.
• מוסיפים את קוביות החמאה במספר שלבים כאשר בכול שלב יש להוסיף את החמאה רק אחרי שכול קוביות החמאה הקודמות נטמעו בבצק.
• ממשיכים ללוש את הבצק עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
• עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים מינימום 4 שעות עדיף ללילה.
אופן הכנה:
• לוקחים 260 גרם בצק שמרים ומרדדים לעיגול בקוטר 18 סמ.
• ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה
• מחלישים את האש ונותנים לתערובת לבעבע.
• מוסיפים את השקדים ומערבבים מעט. מורידים מהאש.
• מורחים על הבצק את תערובת השקדים בשכבה דקה, אופים ב- 180 מעלות כ 26 דקות עד הזהבת השקדים.
• מקררים.
הכנת הקרם:
• מקציפים את כל החומרים יחד.
•
הרכבת העוגה:
• פורסים את העוגה לשניים וממלאים בקרם.
ניתן לשמור את העוגה בקירור עד 4 ימים.
משארית הבצק אפשר להכין 2 עוגות שמרים באורך 35 ס"מ(תבנית אינגלייש).