מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עקיצת הדבורה

עקיצת הדבורה

תיאור המתכון

מאת: סוויט ארטס- קונדיטוריה ברמת השרון

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:
• מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, הביצים, הסוכר, החלב עד אשר מתקבל בצק.
• מוסיפים את קוביות החמאה במספר שלבים כאשר בכול שלב יש להוסיף את החמאה רק אחרי שכול קוביות החמאה הקודמות נטמעו בבצק.
• ממשיכים ללוש את הבצק עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
• עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים מינימום 4 שעות עדיף ללילה.

 אופן הכנה:
• לוקחים 260 גרם בצק שמרים ומרדדים לעיגול בקוטר 18 סמ.
• ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה
• מחלישים את האש ונותנים לתערובת לבעבע.
• מוסיפים את השקדים ומערבבים מעט. מורידים מהאש.
• מורחים על הבצק את תערובת השקדים בשכבה דקה, אופים ב- 180 מעלות כ 26 דקות עד הזהבת השקדים.
• מקררים.

הכנת הקרם:
• מקציפים את כל החומרים יחד.

הרכבת העוגה:
• פורסים את העוגה לשניים וממלאים בקרם.

ניתן לשמור את העוגה בקירור עד 4 ימים.

משארית הבצק אפשר להכין 2 עוגות שמרים באורך 35 ס"מ(תבנית אינגלייש).