מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> לחם חצי מלא עם "סיבי נופר"

לחם חצי מלא עם "סיבי נופר"

לחם חצי מלא עם "סיבי נופר"

תיאור המתכון

באדיבות לחם אירית, אירית קייטרינג

מרכיבים

אופן ההכנה

לקערת מיקסר עם וו לישה להכניס את הקמחים, סיבי נופר ומלח.
לערבב את כל החומרים היבשים יחד לפיזור אחיד של המלח והסיבים.
להוסיף את השמרים והמים (אם משתמשים בשמרים טריים, לפורר אותם מעל החומרים בקערה) ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה כדקה.
לעצור את פעולת המיקסר ולגרד את הבצק שנדבק לדפנות הקערה.
להמשיך ללוש במהירות בינונית עוד כ-8 דקות. הבצק אמור להיות דביק בסוף הלישה.
לאסוף את הבצק מדפנות הקערה למרכז הקערה למעין כדור (כדאי להיעזר בלקקן) ולכסות בניילון נצמד להכפלת הנפח (כ-40 דקות).
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק אותו לשני חלקים שווים.
ליצור מכל חלק כיכר (עגולה, אובלית וכד') ולהניח את הכיכרות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, עם רווח גדול ביניהן.
לפזר מעל הכיכרות מעט קמח ולכסות במגבת להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (עוד 30-40 דקות).
כ- 15 דקות לפני תום ההתפחה (תלוי בתנור), לחרוץ בכיכרות מספר חתכים בסכין חדה ולחמם את התנור לחום של º190.
כאשר התנור חם, לאפות את הכיכרות כ-25 דקות. הלחם מוכן כאשר נקישה על התחתית שלו משמיעה צליל חלול.
לצנן את הכיכרות על רשת ולהמתין לפחות 15-20 דקות לפני החיתוך.

הערות

• לאחר הלישה הבצק אמור להיות מעט דביק וזה בסדר, לאחר ההתפחה הראשונה הסיבים יספגו את הנוזלים והבצק יהיה נוח לעיצוב.
• בגלל הבצק הדביק לא מומלץ להכין לחם זה בלישה ידנית אלא רק במיקסר.
• ניתן לעצב כיכר לחם אחת גדולה ולהאריך את זמן האפיה ל 40-45 דקות.
• שאריות לחם טרי ניתן לפרוס ולהקפיא עטוף היטב ולהפשיר בטמפרטורת החדר.