סלט עוף ואגוזי מלך
- זמן הכנה: 30 דקןת
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת הפסח חושפת דגנית אזולאי, ממסעדת ADAMA בזיכרון יעקב, את מתכון הבית לסלט עוף עם אגוזי מלך, המשלב בין עלים ירוקים טריים לתפוח עץ ורוטב ויניגרט משגע.
מרכיבים
- חומרים למרינדה:
- 100 מ"ל שמן זית
- 1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה של כמון
- מלח גס, פלפל גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- חומרים לסלט:
- 4 יח' חזה עוף
- עלי חסה חתוכים גס
- מיקס עלי בייבי ואורגולה
- רוטב ויניגרט
- 100 גר' אגוזי מלך
- 2 תפוחי עץ גרנד סמית
אופן ההכנה
משרים את העוף במרינת התבלינים (שמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, שום, מלח ופלפל) כשעתיים לפחות. ניתן גם להשרות כל הלילה להעצמת הטעמים.
מערבבים בקערה גדולה עלי החסה, עלי בייבי והאורגולה ומוסיפים רוטב ויניגרט רגיל, ומעבירים לקערית הגשה.
קוצצים את אגוזי המלך ומפזרים מעל למיקס העלים.
חותכים לרצועות דקות את תפוחי העץ ומפזרים מעל למיקס העלים
צולים את חזה העוף במחבת פסים חמה עם מעט שמן זית - עד לעשייה מושלמת
חותכים את חזה העוף לרצועות דקות, ומניחים מעל מיקס העלים. מגישים חם.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אדמה-בקתה קולינרית
מעלה הראשונים 8, זכרון יעקב
הצג טלפון
04-6293183
|