עוגיות שכבות פרג
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 10-15 גר' שימרית (שמרים טריים בשקית)
- 100 גר' חמאה
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס חלב
- 1 חלמון (ביצה מס' 1 )
- חומרים למלית פרג
- 100 גר' חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 2 כוסות חלב
- 500 גר' פרג
- 100 גר' אגוזים טחונים דק
- גרידה מלימון בינוני
אופן ההכנה
הכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים יחדיו.
הכנת המלית: מרתיחים את כל החומרים, מלבד הפרג, וממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש בינונית. לסיום נוסיף את הפרג, נכבה את האש ונמשיך לערבב.
מילוי השכבות: מניחים שכבת בצק על תבנית, ומורחים מעליה מורחים את המילוי. על פעולה זו נחזור עוד כפעמיים. אופים בתנור כ-20-25 דקות בחום של ° 180, חותכים לקוביות עם סכין שיניים ארוך ומפזרים אבקת סוכר.